İYİ Parti Kütahya İl Teşkilatı Cumhuriyet Caddesinde (Sevgi Yolu) basın açıklaması düzenleyerek zamları protesto etti. Etkinliğe Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu da katıldı. Zamların kime hizmet ettiğini soran İl Başkanı Erol Ertürk, “Gübreye yüzde 80, hayvan yemine yüzde 48 zam yapıldı. Sağlıkta muayene katılım ücreti ve ilaçlara yüzde 22, yumurtaya yüzde 82, una yüzde 40, sıvı yağa yüzde 52 zam yapıldı. Halka hizmet, hakka hizmet ise bu kadar zam kime hizmet ediyor? Asgari ücrete gelince yüzde 21 zam, emekliye yüzde 8 zam verildi. Çözüm sandık ve demokrasidir” dedi.
“ODALAR AİDAT DERDİNE DÜŞMÜŞ”
Esnafa sahip çıkılmasını isteyen Erol Ertürk, “Devlet yöneticileri tarımsal desteklerle tüketicinin daha ucuz ürün almasını sağlayabilir. Küçük esnaf zor durumda. Küçük esnaf hafta sonları kapalıyken beyaz eşyadan, ayakkabıya kadar satan zincir marketler açık. Onlarda pandemi yok. Esnafa verilen desteklerde yetersiz. Kredi alan esnaf daha da borçlandı. Küçük esnaf can çekişirken odalar aidat derdine düşmüştür. Odalar hakkında konuşmamdan sonra KUTSO’dan gelen metinde okul yardımları ve tablet dağıtımı anlatılıyor. Odaların görevi esnafa yardım yapmaktır” diye konuştu.
“GELECEĞE BORÇ BIRAKIYORUZ”
İşsizliğin etkilerini anlatan İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu ise, “İşsizlik demek geçimsizlik, huzursuzluk, boşanma nedeni, çocuk sayısının düşmesi demektir. Şimdiye kadar binde 12 artan Türkiye nüfusu 2020’de binde 5,5 arttı. Etrafımıza baktığımız zaman doğurganlığın düştüğünü görüyoruz. Çiftler erken boşanıyor, gençler evlenemiyorlar. Türkiye’yi zor düğümden kurtaracak olan erken seçimdir. Geçilmeyen yolların, uçak inmeyen hava alanlarının, geçilmeyen köprülerin parasını ödemekle olmaz. Bunlar 25 yıl sonraya borçlandırıldı. Şuanda biz yaşıyoruz ama geleceğe borç bırakıyoruz” ifadelerini kullandı. AHMET DİNÇ
ALIS | SATIS | |
---|---|---|
$ USD | 7.3708 | 7.3841 |
€ EURO | 8.9420 | 8.9581 |