Yandex

DEMİRCİÖREN’DE TURNUVA HEYECANI

Demirciören Gençlik Derneği tarafından planlanan Merhum Ahmet Keskindemir 1. Halı Saha Turnuvası için kayıtlar başladı. Birbirinden önemli projeleri tek tek faaliyete geçiren derneğin bir sonraki hedefi ise köyün adını taşıyan bir spor kulübü kurmak.

Haber albümü için resme tıklayın

Demirciören Gençlik Derneği tarafından planlanan Merhum Ahmet Keskindemir 1. Halı Saha Turnuvası için kayıtlar başladı. Birbirinden önemli projeleri tek tek faaliyete geçiren derneğin bir sonraki hedefi ise köyün adını taşıyan bir spor kulübü kurmak.

Köydeki gençlerin spor faaliyetlerini bir çatı altında yapması ve resmi spor organizasyonlarında köylerinin de isminin duyulması için harekete geçen bir grup Demirciören sevdalıları uzun zamandır eksikliği duyulan kulüp hasretine son vermeyi amaçlıyor.

Hasan Karabulut’un başkanlığını üstlendiği Demirciören Gençlik Derneği’nin kurulum aşamasının bittiği spor kulübü için ise maddi ve manevi temellendirmeleri tamamladıktan sonra kulüp kurmak için başvurunun yapılacağı öğrenildi.

Başkanlık görevini Hasan Karabulut’un üstlendiği dernekte Süleyman Demir, Sami Aydın, Suat Bişgin, Bekir Kaynar, Beytullah Çankaya, Mesut Yalçın, İshak Duman ve Yunus Özdemir kurucu üyeler olarak yer alıyor. Köy muhtarı Hasan Demir’in destekleriyle kulüp kurma hayalinin sona ereceğini ve artık köylerinin de sportif alanda boy göstereceğinin altını çizen Başkan Karabulut, çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Köy içerisinde sadece standart haftalık maç çizelgesinin de haricinde sportif faaliyetlerinde olacağının altını çizen Başkan Karabulut, ilk girişimlerinin de köy içerisindeki gençlerden kurulan takımlar ile halı saha turnuvası düzenlemek olduğunu belirtti. Köy gençlerine yaşadığı dönemde çok faydası dokunan ve köyün unutulmaz isimlerinden olan Ahmet Keskindemir adına düzenlenecek olan turnuvanın şuan da sadece köylerinde ikamet eden ya da köy ile bağı olan kişilerin katılım sağlayabileceğini belirten Başkan Karabulut köy olarak çok heyecanlı olduklarını belirtti. İlerleyen senelerde turnuvanın talep görmesi halinde katılım kurallarında değişiklikler olabileceğinin altını çizen Başka Karabulut; “şuan için kayıtları topluyoruz. Ekim ayında bu organizasyonu başlatmayı planlıyoruz” dedi.

Demirciören Gençlik Derneği tarafından bu sene ilki düzenlenen halı saha turnuvasının oyun kuralları belli oldu. Tertip komitesi tarafından belirlenen 12 maddeden oluşan kurallar ise şöyle.

1- Takımlar toplam 7 kişiden oluşacaktır. Müsabakada 1 kaleci 5 oyuncu olmak üzere 6 kişi as 1 kişi yedek oyuncu olacaktır.

2- Takımlar Kütahya Merkez Demirciören Köyü’nde ikamet eden ve akrabalık bağı olan kişiler dışında oyuncu bulunduramazlar.

3- Maçlar 30 dakikalık 2 devre olmak üzere toplam 60 dakika olacaktır.

4- Müsabakalarda ofsayt ve taç kuralı hariç tüm futbol kuralları geçerlidir. ( Kaleciye verilen geri pasları kalecinin eliyle alması yasaktır.)

5- Sarı kartlar sadece o günkü müsabaka için geçerlidir .

6- Direkt kırmızı kart gören oyuncu bir sonraki maçta cezalı olacaktır. Organizasyon komitesi duruma bağlı olarak (aşırı hakaret, edebe aykırı hareket vs.) cezayı artırabilir, oyuncuyu turnuvadan ihraç edebilecektir. İki sarı karttan kırmızı kart gören oyuncuya ceza verilmeyecektir.

7- Maçlar oluşacak takımların yeter sayısı – yaş farkı gibi durumlar dikkate alınarak plan yapılacaktır.

8-Eleme usulü ile oynanacak müsabakalarda normal sürenin beraberlikle bitmesi halinde 10 dakika tek devre uzatma oynanacaktır. Yine bu süre zarfında eşitlik bozulmaz ise penaltı atışlarına gidilecektir.

9- Kurallar ile alakalı ihtilaf vukuunda Organizasyon Komitesi ihtilafı kesin olarak karara bağlayacaktır.

10- Maçlar Kütahya Demirciören Köyü futbol sahasında oynanacaktır.

11- Takım kaptanları takım isimleri ve listeleri son güne kadar irtibat numaraları ile iletişime geçerek bildirmeleri gereklidir.

12- Katılım ücreti olarak takım başına 200 TL olmakla birlikte ödüller takım sayısına göre planlanacaktır.

Turnuvaya katılmak isteyen veyahut bilgi almak isteyen spor severler, Süleyman Demir (0543 461 04 99) ve Suat Bişgin’e (0555 043 33 43) bu numaralardan ulaşarak bilgi alabilirler. ERSEL ÖZCAN

21 Eyl 2022 - 10:59 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Dumlupınar Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Dumlupınar Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Dumlupınar Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Dumlupınar Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.