Yandex

Enflasyon yükseldi, satın alma gücü düştü!

Türkiye’de enflasyonun kontrolsüz bir şekilde yükselmesi, emekliler ve çalışanların satın alma gücünü ciddi şekilde azalttı. Yılın başında 100 TL olan paranın bugünkü alım gücü, 77.5 TL’ye düştü.

Haber albümü için resme tıklayın

Maaş zamları enflasyonla mücadelede yetersiz kaldı ve asgari ücretli, en düşük emekli aylığı alanlar da alım güçlerinde büyük düşüşler yaşadılar.

İlk 4 aydaki tüketici enflasyonu TÜİK’e göre yüzde 15.20, ENAG’a göre ise yüzde 29.06 arttı. En düşük dereceli memurun zamla birlikte 12 bin 532 TL olan maaşı, mart sonunda TÜİK’e göre 10 bin 878 TL’ye, ENAG’a göre ise 9 bin 694 TL’ye düştü. Bu da memurun alım gücünün TÜİK’e göre 1.654 TL, ENAG’a göre ise 2 bin 838 TL azaldığı anlamına geliyor.

(HABER MERKEZİ)

04 May 2023 - 17:58 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Dumlupınar Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Dumlupınar Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Dumlupınar Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Dumlupınar Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.