Kütahya’nın doğal zenginlikleriyle öne çıkan Domaniç Kocayayla, sonbaharda eşsiz bir renk cümbüşüne bürünüyor. Kayın ve meşe ormanlarının oluşturduğu bu büyüleyici atmosfer, doğa yürüyüşü, fotoğrafçılık ve kamp tutkunları için vazgeçilmez bir rota haline geliyor.

Topuk Yaylası ve Palazoğlu Göleti: Fotoğrafçıların gözdesi
Topuk Yaylası’nda yer alan Palazoğlu Göleti, çevresini saran sarı ve turuncu tonlardaki ormanlarla adeta bir tablo gibi. Gölete giriş ücretli olsa da (kişi başı 4 TL), bu küçük bedel karşılığında doğanın büyüleyici renklerini izlemek mümkün. Göletin cam gibi yüzeyinde yansıyan ağaçlar, fotoğraf severler için paha biçilmez bir manzara oluşturuyor.

Sarıkız Mesire Yeri: Anıt ağaçların gölgesinde huzur
Domaniç’in Ilıcaksu köyünde bulunan Sarıkız Mesire Yeri, yer altından fışkıran kaynak suları ve tarihi anıt ağaçlarıyla ziyaretçilerini büyülüyor. 800 yaşındaki çınar ve 300 yıllık kavak ağacının gölgesinde içeceğiniz bir çay, doğayla baş başa kalmanın en huzurlu hali.

Kütahya’nın diğer doğa harikaları da sonbaharda göz kamaştırıyor
-
Enne Barajı Tabiat Parkı: Şehrin yakınında, hafta sonu kaçamakları için ideal
-
Çamlıca Tabiat Parkı: Kütahya merkeze yakın konumuyla günübirlik ziyaretlerin gözdesi

-
Ballıkayalar Kanyonu: Macera tutkunlarına doğayla iç içe bir keşif
-
Yeniköy Peri Bacaları: Fotoğraf severler için eşsiz doğa oluşumları

Sonbaharda Kütahya neden tercih edilmeli?
Kütahya, yalnızca tarihiyle değil, doğasıyla da büyülüyor. Şehrin dört bir yanında göller, tabiat parkları ve yaylalar, sarıdan kızıla dönen yaprakların büyüleyici tonlarıyla kaplanıyor. Sonbaharın en sıcak ve huzurlu halini hissetmek isteyenler için Kütahya, Ege’nin kalbinde bir renk şöleni sunuyor.







