Pazarcılar da mutlu değil!

Kütahya Pazarcılar Odası Başkanı Hakan Akdaş, fiyat artışlarından vatandaşlar kadar esnafında şikayetçi olduğunu dile getirdi Hakan Akdaş, “Hiç bir pazarcı esnaflarımız bu artışlardan asla mutlu değillerdir. Fiyat artışları pazarcı esnaflarımız bu süreçte para kazanamaz duruma gelmişlerdir” dedi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kütahya Pazarcılar Odası Başkanı Hakan Akdaş, vatandaşların cebini yakan meyve ve sebze fiyatları ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:  “Kütahya’lı hemşerilerim Kıymetli Tüketicilerimiz; yaş sebze ve meyve fiyatlarının aşırı derecede yükselmesi kesinlikle pazarcı esnaflarımız ile alakalı bir durum değildir. Bu süreçte bunu bilin ki hiç bir pazarcı esnaflarımız bu artışlardan asla mutlu değillerdir. Fiyat artışları pazarcı esnaflarımız bu süreçte para kazanamaz duruma gelmişlerdir. Ancak pazaryerlerimiz ve pazarcı esnaflarımız bu sektörün denge çubuğudur pazarcı esnaflarımız bu sektörde olmazsa olmazlardandır. Asgari ücretli halkımızın gariban kesimin emeklinin işçinin memurun vatandaşlarımızın her zaman yanında olmuştur olmaya da devam edecektir. Biz pazarcı esnaflarını yok etmeye çalışan AVM ve marketlere karşı her zaman dimdik ayakta durabilen iman gücüyle alın teriyle soğuk sıcak kar buz demeden çalışmaya ve hizmet etmeye devam edeceğiz. Soğuk ve çetin geçen 2022 yılının etkisinden dolayı sebze ve meyve fiyatlarında verimin düşmesi hasebiyle fiyatlara çok büyük etki etmiş durumdadır.İkinci bir etken ise çiftçilerimizin halcilerimizin ve pazarcı esnaflarımızın girdi maliyetlerinin artması sebebiyle fiyatlara yansımış durumdadır. Nisan ayı sonu mayıs ayının başlarından itibaren hava sıcaklığının artmasıyla birlikte fiyatların düşeceğini bilmekteyiz. Dar gelirli vatandaşlarımızın ceplerini yakan pazar fiyatlarının farkındayız. Bu durumdan sadece vatandaşlarımız değil biz pazarcı manav ve halci esnafları olarak bizlerde rahatsız olmaktayız. Lütfen sizlerden ricam bu konuyu siyasete dökmeyiniz siyasetiniz size kalsın başka mecralarda siyasetinizi yapın. Tüm Kütahyalı tüketicilerimize hemşerilerime pazarcı esnaflarımıza esnaf ve sanatkârlarımıza hayırlı işler bol kazançlar diliyorum”.

AHMET DİNÇ

 

Pazarcılar da mutlu değil!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Dumlupınar Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!