Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), şebeke bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle Kütahya genelinde planlı elektrik kesintisi uygulanacağını duyurdu. Kesintiler, 24 Nisan 2026 tarihinde farklı saat aralıklarında birçok ilçe ve mahallede etkili olacak.

Birçok ilçe etkilenecek

Yapılan açıklamaya göre kesintilerden Kütahya Merkez başta olmak üzere Gediz, Tavşanlı, Simav ve Hisarcık ilçeleri etkilenecek. Özellikle Merkez ilçede Cumhuriyet, Şehitler, Yenidoğan, Karşıyaka ve 82. Yıl mahallelerinde geniş kapsamlı kesinti uygulanacak.

Saat saat kesinti programı

  • Merkez: 09.00 – 17.00
  • Gediz: 09.00 – 17.00
  • Tavşanlı: 09.00 – 17.00
  • Simav: 10.00 – 13.00
  • Hisarcık: 14.00 – 17.00

Kesintilerin, planlanan bakım ve altyapı çalışmaları kapsamında gerçekleştirileceği bildirildi.

Kütahya'da 11 yaşındaki minik, sadece 8 ayda hafız oldu
Kütahya'da 11 yaşındaki minik, sadece 8 ayda hafız oldu
İçeriği Görüntüle

Erken tamamlanırsa elektrik verilecek

Yetkililer, çalışmaların planlanandan erken tamamlanması halinde elektriklerin ilan edilen saatten önce verilebileceğini belirtti.

Vatandaşlara uyarı

Elektrik kesintisi süresince elektronik cihazların zarar görmemesi için gerekli önlemlerin alınması istendi.

Muhabir: Çağla Canbaz