29 Ekim Kadınları Derneği Kütahya Şubesi, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine kıyafet, ayakkabı ve okul çantası desteği sağladı. Üniversite öğrencilerine de harçlık desteğinde bulunan dernek, eğitimde fırsat eşitliğine ve güçlü sosyal devlet anlayışına dikkat çekti.
İlkokuldan üniversiteye öğrencilere destek
29 Ekim Kadınları Derneği Kütahya Şubesi, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde çocukların ve gençlerin eğitim hayatına katkı sunmak amacıyla dayanışma çalışması gerçekleştirdi.
Okulların açılmasıyla birlikte ailelerin artan eğitim giderlerine destek olmak amacıyla ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine kıyafet, ayakkabı ve okul çantası ulaştırıldı. Üniversite öğrencilerine ise eğitim hayatlarını sürdürmelerine katkı sağlamak amacıyla harçlık desteği gönderildi.
Dernek tarafından yürütülen çalışma ile öğrencilerin yeni eğitim dönemine daha eşit koşullarda başlamalarına katkı sunulması hedeflendi.

“Eğitim, ekonomik koşullara bağlı olmamalı”
29 Ekim Kadınları Derneği Kütahya Şubesi, kadınların, çocukların ve gençlerin eşit hak ve fırsatlara sahip olmasının önemine dikkat çekerek eğitimin ekonomik imkânlarla sınırlanmaması gerektiğini vurguladı.
Dernek açıklamasında, yapılan yardımların önemli olduğu ancak asıl ihtiyacın vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılayabildiği, güçlü bir sosyal devlet anlayışının yerleşmesi olduğu ifade edildi.

Açıklamada, çocukların okul ihtiyaçları nedeniyle kendilerini eksik hissetmemesi ve gençlerin eğitimlerini sürdürebilmek için maddi destek arayışına girmek zorunda kalmaması gerektiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:
“Bizim gönlümüzden geçen, çocuklarımızın okul ihtiyaçlarının karşılanması için yardıma ihtiyaç duyulmayan bir Türkiye’dir. Hiçbir çocuk kıyafeti, ayakkabısı ya da çantası olmadığı için kendisini eksik hissetmemeli; hiçbir genç eğitimini sürdürebilmek için harçlık arayışına girmek zorunda kalmamalıdır.”

“Dayanışma bugün için, sosyal devlet yarın için”
Dernek, toplumsal dayanışmanın önemine dikkat çekerken kalıcı çözümün, vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamak için birbirine muhtaç kalmadığı, hak temelli ve güçlü bir sosyal devlet düzeninden geçtiğini kaydetti.
29 Ekim Kadınları Derneği Kütahya Şube Başkanı Sevinç Şenol imzasıyla yapılan açıklamada, gerçekleştirilen desteğin çocukların ve gençlerin eğitim hayatına katkı sunmasının yanı sıra, daha eşit ve adil bir toplum hedefinin de parçası olduğu ifade edildi.
Açıklamada, dayanışma çalışmalarının önemini koruduğu ancak asıl temenninin bu tür yardımlara ihtiyaç duyulmayan bir toplumsal yapının oluşması olduğu vurgulandı.

“Kimsenin kimseye muhtaç olmadığı güçlü bir sosyal devlet”
Dernek açıklamasında, herkesin insanca yaşayabildiği, eğitim, sağlık ve temel ihtiyaçlara erişimin bir lütuf değil, yurttaşlık hakkı olarak görüldüğü bir Türkiye özlemi dile getirildi.
Sevinç Şenol’un açıklamasında şu ifadeler yer aldı:
“Biz bugün elimizden geleni yapıyoruz. Bir çocuğun yüzündeki mutluluk, bir gencin eğitimine küçük de olsa katkı sunabilmek bizim için çok değerli. Ancak en büyük dileğimiz, yarın bu desteklere hiç kimsenin ihtiyaç duymadığı bir Türkiye’dir. Kadınıyla, çocuğuyla, genciyle herkesin insanca yaşayabildiği; eğitim, sağlık ve temel ihtiyaçların bir lütuf değil, yurttaşlık hakkı olarak görüldüğü güçlü bir sosyal devlet özlüyoruz.

Kimsenin kimseye muhtaç olmadığı, çocuklarımızın geleceğe umutla baktığı, gençlerimizin ekonomik kaygılar yaşamadan eğitimlerini sürdürebildiği bir Türkiye dileğiyle… Dayanışmamız büyüyerek devam edecek.”




