Muğla'nın Marmaris ilçesi, 4,5 saat arayla durdurulan iki ayrı lastik botta toplam 31 kaçak göçmeni ile 2 göçmen kaçakçılığı şüphelisi yakalandı.
Sahil Güvenlik'e önceki gün saat 04.00 sıralarında Marmaris açıklarında lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmenin bulunduğu ihbarı yapıldı.
İhbar üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı KB-116 numaralı bot ve Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ortaklaşa yürütülen operasyonda, hareket halindeki lastik bot durduruldu. Bottaki 9 çocuk toplam 17 kaçak göçmen ile 1 göçmen kaçakçılığı şüpheli yakalandı.
Aynı gün saat 08.30 sıralarında bu defa Sahil Güvenlik Botu TCSG-27 tarafından Marmaris açıklarında hareket halindeki fiber karinalı lastik bir bot tespit edildi. Durdurulan botta 5'i çocuk olmak üzere toplam 14 düzensiz göçmen ile 1 göçmen kaçakçısı şüphelisi yakalandı.
Her iki botta yakalanan toplam 31 kaçak göçmen İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edilirken, 2 göçmen kaçakçılığı şüphelisi hakkında ise adli işlem başlatıldı.