Kütahya’da 39. Ahilik Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında Ahilik Haftası Kutlama Komitesi, Kütahya Valisi Musa Işın’ı ziyaret etti.
Valilik makamında gerçekleşen kabulde Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, il protokolü üyeleri, Kütahya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KÜTESOB) Başkanı İbrahim Yiğit ile Ahilik Haftası Kutlama Komitesi üyeleri yer aldı.

KÜTESOB BAŞKANI YİĞİT’TEN VALİ IŞIN’A TEŞEKKÜR
Kabulde konuşan KÜTESOB Başkanı İbrahim Yiğit, Ahilik Haftası Kutlama Komitesi adına Vali Musa Işın’a kabullerinden dolayı teşekkürlerini iletti.
- yüzyılda yaşayan Ahi Evran’ın insani ve ahlaki felsefesini yaşatmak, geliştirmek ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla düzenlenen Ahilik Haftası’nın bu yıl 39’uncusu gerçekleştiriliyor.

VALİ IŞIN: “AHİLİK KÖKLÜ BİR MEDENİYET GELENEĞİDİR”
Ahilik kültürünün dürüstlük, dayanışma, kardeşlik, helal kazanç ve meslek ahlakı gibi önemli değerleri yüzyıllardır yaşattığını belirten Vali Musa Işın, Ahiliğin yalnızca esnaf ve ticaret hayatıyla sınırlandırılamayacağını vurguladı.
Vali Işın, “Ahilik, yalnızca bir esnaf teşkilatı değil; insanı merkeze alan, ticarette dürüstlüğü, üretimde kaliteyi, toplumda birlik ve beraberliği esas alan köklü bir medeniyet geleneğidir. Bu değerlerin korunması ve gelecek nesillere aktarılması büyük önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı.

KÜTAHYA’NIN AHİ BABASI YASİN DEMİRCİ OLDU
Vali Musa Işın, Kütahya’da İlin Ahi Babası seçilen Yasin Demirci’yi tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.
Işın ayrıca Yılın Kalfası ve Yılın Çırağı olarak belirlenen isimleri de kutlayarak meslek hayatlarında başarı temennisinde bulundu.

AHİLİK HAFTASI’NI KUTLADI
39. Ahilik Haftası’nın Kütahya’daki esnaf ve sanatkârlar başta olmak üzere tüm vatandaşlara hayırlı olmasını dileyen Vali Işın, Ahilik geleneğinin temsil ettiği değerlerin korunmasının ve yeni nesillere aktarılmasının önemini yineledi.





