Kütahya’nın Simav ilçesinde Ramazan ayının bereketi, tatlı sektörüne de yansıdı. İlçede faaliyet gösteren Hacıbey Baklavaları, bayram öncesi artan taleple birlikte yoğun günler yaşıyor. Türkiye genelinde olduğu gibi Simav’da da baklava satışlarında gözle görülür artış dikkat çekiyor.
“Ramazan bizim en yoğun dönemimiz”
Baklavaya olan ilginin her geçen gün arttığını belirten işletme yetkilisi Ali Akbulut, Ramazan ayının sektör için en hareketli dönem olduğunu vurguladı:
“Ramazan ayının ve bayramın vazgeçilmezi baklavadır. Bizim de en yoğun ayımız Ramazan. Sadece Simav değil; Manisa, Balıkesir ve Kütahya’nın birçok ilçesine baklava gönderiyoruz.”
Ege genelinde sipariş yağıyor
Hacıbey Baklavaları’nın üretimi yalnızca Simav ile sınırlı kalmıyor. İşletme, Ege Bölgesi’nin farklı il ve ilçelerine kargo ile gönderim yaparak geniş bir müşteri kitlesine ulaşıyor.
Bayram yaklaşırken özellikle şehir dışından gelen siparişlerde artış yaşandığı belirtiliyor.

Fiyatlar dikkat çekti
Ramazan Bayramı kampanyasına da değinen Akbulut, fiyat politikalarıyla ilgili şu bilgileri paylaştı:
Cevizli baklava çeşitleri: 500 TL
Fıstıklı baklava çeşitleri: 800 TL
“Sadece Simav değil, tüm Ege’de uygun fiyat garantisi veriyoruz. Merdiven altı üretimlerde bile bu fiyatlara ürün bulmak zor.” diyen Akbulut, vatandaşları bilinçli alışveriş yapmaya davet etti.
Glikoz yok, pancar şekeri var
Ürün kalitesine de dikkat çeken Akbulut, baklavalarda glikoz şurubu kullanmadıklarını özellikle vurguladı:
“Biz tamamen pancar şekeri kullanıyoruz. Bu da lezzetimizi ve kalitemizi artırıyor. Bu yüzden müşterilerimizden yoğun talep görüyoruz.”
Ayrıca isteyen vatandaşların Uşak’taki imalathaneyi ziyaret ederek üretim sürecini yerinde görebileceği ifade edildi.
40 yıllık tecrübe ile üretim
Köklü bir geçmişe sahip olduklarını belirten işletme yetkilileri, firmanın 40 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu, bayilik sürecinin ise uzun yıllardır sürdüğünü dile getirdi.






