Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, 12 Ekim 2025 Pazar günü Türkiye genelinde çok sayıda küçük ve orta şiddetli deprem meydana geldi.
Günün öne çıkan sarsıntıları ise Kütahya’nın Simav ilçesi ile Balıkesir’in Sındırgı bölgesi arasında kaydedildi.

KÜTAHYA’DA ART ARDA SARSINTILAR

Kütahya sınırları içerisinde yer alan Simav, Emet ve Hisarcık ilçelerinde sabah saatlerinden itibaren birbirini izleyen küçük depremler kaydedildi.
En dikkat çeken sarsıntı, saat 14.14’te Simav’ın Yemişli köyü merkezli 2.1 büyüklüğünde, yerin 10.6 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Aynı bölgede gün boyunca 1.0 ila 2.8 büyüklükleri arasında en az 10 farklı deprem meydana geldi.
Simav hattındaki bu hareketlilik, yerel ölçekte “mikro-deprem dizisi” olarak değerlendiriliyor.

BALIKESİR DE HAREKETLİYDİ

Kütahya’ya komşu Balıkesir’in Sındırgı ilçesi de gün boyunca sık sık sarsıldı.
Bölgedeki en dikkat çeken deprem, saat 09.33’te Kertil Mahallesi merkezli 3.6 büyüklüğünde kaydedildi.
Bu depremin ardından Sinandede, Bayırlı, Ormanıcı ve Mandıra çevresinde çok sayıda 1.5–2.4 büyüklüğünde artçı sarsıntı meydana geldi.

Kütahya’da Mesleki Eğitimde Yeni Dönem Başladı
Kütahya’da Mesleki Eğitimde Yeni Dönem Başladı
İçeriği Görüntüle

Yetkililer, depremlerin “ilksel” nitelikli olduğunu ve şu ana kadar herhangi bir olumsuz ihbar alınmadığını açıkladı.

BATI ANADOLU GENELİNDE YOĞUN HAREKETLİLİK

Kütahya ve Balıkesir dışında, Muğla’nın Ula ve Köyceğiz ilçeleri, Manisa Akhisar, Malatya Yazıhan, Antalya Döşemealtı ve Marmara Denizi açıklarında da küçük sarsıntılar kaydedildi.
Günün en şiddetli depremi ise Muğla’nın Ula ilçesi Arıcılar mevkisinde saat 06.40’ta 4.0 büyüklüğünde meydana geldi.

12 EKİM 2025 TARİHLİ ÖNE ÇIKAN DEPREMLER

Saat Büyüklük (ML) Yer Derinlik (km)
14:14 2.1 Yemişli – Simav (Kütahya) 10.6
13:46 2.8 Kayalıdere – Simav (Kütahya) 5.4
09:33 3.6 Kertil – Sındırgı (Balıkesir) 5.4
06:40 4.0 Arıcılar – Ula (Muğla) 9.1
06:59 3.8 Suriye (Sınır bölgesi) 22.4
14:18 2.6 Alakır – Sındırgı (Balıkesir) 8.2

Muhabir: Çağla CANBAZ