CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Türk Lirası'nın döviz karşısında ciddi şekilde değer kaybetmesine yönelik sert eleştirilerde bulundu. Kasap, son günlerde döviz kurlarındaki yükselişi ve borsadaki çöküşü gündeme getirerek hükümeti ekonomiyi yanlış yönetmekle suçladı.
"SORUN EKONOMİ DEĞİL, HUKUK!"
Doların 41 TL'yi aşması ve Euro’nun 45 TL’ye yaklaşması üzerine açıklamalarda bulunan Kasap, Türk Lirası'nın sadece son bir saat içinde döviz karşısında %10'un üzerinde değer kaybettiğini belirtti. Bu durumu, ekonominin yanlış yönetimi olarak değerlendiren Kasap, hükümetin ekonomiyi görmediğini vurguladı.
Kasap, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:
“Dolar ve Euro’daki artış, Türk Lirası'nın ne kadar ciddi bir şekilde değer kaybettiğini gösteriyor. Borsa çöküyor, halkın alım gücü düşüyor ve ekonomik belirsizlik artıyor. Ancak buna rağmen hükümet, ‘ekonomi programı kararlılıkla devam ediyor’ diyor. Türk Lirası’nı değerini düşürenler, milletimizin parasını pul edenler, hala ekonomiyi bir kenara bırakıp, hukukla ilgili adımlar atmadılar.”
"EKONOMİYİ KÖTÜ YÖNETENLER HUKUKSUZLUKLA YÜZLEŞMELİ"
Kasap, ekonomideki sorunun temelinde hukuksal eksikliklerin yattığını savundu. “Hukuk reformu yapıldığı söyleniyor, ama gerçek bir hukuk devleti ortamı sağlanmadığı sürece ekonomik istikrar sağlanamaz,” diyerek hukukun işlerliğinin önemine dikkat çekti.
Milletvekili Kasap, hükümeti ekonomideki krizin yalnızca ekonomik değil, aynı zamanda hukuki bir sorun olduğunu anlamaya davet etti.