Uzmanından sıcak havalarda kahve, çay ve gazlı içecek tüketmeyin tavsiyesi
Uzmanından sıcak havalarda kahve, çay ve gazlı içecek tüketmeyin tavsiyesi
İçeriği Görüntüle

Dünya NTM Farkındalık Günü kapsamında açıklama yapan CHP Sağlık Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, Non-Tüberküloz Atipik Mikobakteri (NTM) enfeksiyonlarına dikkat çekti.
Şahbaz, bu enfeksiyonların Türkiye'de giderek arttığını ve ciddi bir sağlık sorunu haline geldiğini belirterek, “Non Tüberküloz Atipik Mikobakteri enfeksiyonlarının gittikçe arttığı ve antimikrobiyal dirençli olduğu görülüyor” ifadelerini kullandı.
NTM enfeksiyonlarının uzun süreli ve karmaşık bir tedavi gerektirdiğine dikkat çeken Şahbaz, hastaların gerekli ilaçlara erişimde büyük zorluk yaşadığını söyledi. Türkiye'de söz konusu ilaçların bulunmadığını belirten Şahbaz, bu ilaçların yalnızca yurt dışından temin edilebildiğini ve bunun da oldukça zahmetli bir süreç olduğunu vurguladı.
“Bu anlamlı günde Sağlık Bakanlığı’na bir kez daha hatırlatalım,” diyen Şahbaz, devletin bu ilaçları temin etme sorumluluğu olduğunu ifade etti.

Dde98982 2738 44B0 A07D 4F8939Fb4D13

Muhabir: Dilek Eldiven