DPÜ ve İŞKUR’dan öğrenciler için büyük iş birliği
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) ile Kütahya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR), üniversite öğrencilerinin hem mesleki becerilerini geliştirmek hem de ekonomik anlamda desteklenmelerini sağlamak amacıyla yeni bir projeye imza attı.
2025-2026 akademik yılını kapsayan İŞKUR Gençlik Programı Protokolü, DPÜ Rektörlüğü makamında düzenlenen törenle imzalandı.
Törene, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, rektör yardımcıları, genel sekreter ve daire başkanlarıyla birlikte Kütahya İŞKUR İl Müdürü Erdoğan Şahin katıldı. Protokol, öğrencilere iş dünyasına uyum sağlayacak çeşitli farkındalık ve gelişim eğitimleri sunmayı amaçlıyor.
848 öğrenci programdan yararlanacak
Protokol kapsamında açılan 848 kişilik kontenjan, Kütahya’daki üniversite öğrencilerine önemli bir fırsat sunuyor. Programa katılan öğrenciler, haftada üç gün düzenlenecek eğitimlere katılarak hem teorik bilgi hem de uygulamalı deneyim kazanacak.
Eğitimlerde, İş Sağlığı ve Güvenliği, Bağımlılıkla Mücadele, İş Ahlakı, Motivasyon ve Stres Yönetimi, Etkili İletişim, Kişilerarası İlişkiler, Finansal Okuryazarlık ve İŞKUR Gençlik Programı Tanıtımı gibi konular ele alınacak.
Bu eğitimler sayesinde öğrenciler, mezuniyet öncesi iş yaşamına dair farkındalık kazanacak ve kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak.
Öğrencilere günlük 1083 TL destek sağlanacak
İŞKUR, programa katılan her öğrenciye 2025 yılı için günlük 1083 TL ödeme yapacak.
Bunun yanında, öğrencilerin Genel Sağlık Sigortası (GSS) ve İş Kazası ile Meslek Hastalığı sigorta primleri de kurum tarafından karşılanacak.
Bu sayede öğrenciler, hem maddi destek alacak hem de eğitim süresince yasal güvence altında olacak.
Yetkililer, programın öğrencilerin eğitim süreçlerine engel olmadan ilerlemesini sağlayacağını ve gençlerin iş disiplini kazanarak geleceğe daha hazırlıklı adım atmalarına olanak tanıyacağını belirtti.
Rektör Kızıltoprak: “Öğrencilerimizin kariyer yolculuğunu destekliyoruz”
DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, imza töreninde yaptığı konuşmada, üniversite olarak öğrencilerin sadece akademik değil, kariyer gelişimlerine de önem verdiklerini vurguladı.
Kızıltoprak, “Bu program sayesinde gençlerimiz eğitimlerini aksatmadan hem deneyim kazanacak hem de ekonomik anlamda destek bulacak.
Üniversitemiz, öğrencilerini iş gücü piyasasına hazırlamak için her fırsatı değerlendirmektedir,” dedi.
Rektör, protokolün öğrencilerin özgüvenini ve iş hayatına adaptasyon sürecini güçlendireceğini ifade ederek, İŞKUR’a iş birliği için teşekkür etti.
Şahin: “Hem maddi destek hem sigorta güvencesi sunuyoruz”
Kütahya İŞKUR İl Müdürü Erdoğan Şahin, programın öğrenciler için iki yönlü fayda sağlayacağını belirtti.
Şahin, “Katılımcılara sadece mali destek vermiyoruz, aynı zamanda sağlık ve sigorta primlerini de biz karşılıyoruz.
Bu program, gençlerimizin hem mesleki becerilerini geliştirmelerine hem de ekonomik özgüven kazanmalarına katkı sağlayacak,” ifadelerini kullandı.
Şahin ayrıca, başvuruların kısa süre içinde başlayacağını ve detayların üniversite ile Kariyer ve Mezun Merkezi’nin sosyal medya hesapları üzerinden duyurulacağını açıkladı.
Öğrenciler için güvenli ve kazançlı bir model
İŞKUR Gençlik Programı, üniversite öğrencilerine hem mesleki gelişim hem de maddi kazanç sağlayan örnek bir model olarak değerlendiriliyor.
DPÜ ve İŞKUR’un ortak çalışmasıyla hayata geçirilen proje, gençlerin iş gücü piyasasına adaptasyonunu kolaylaştırırken, istihdam potansiyelini de artıracak.
Taraflar, protokolün gelecek yıllarda daha fazla öğrenciye ulaşacak şekilde genişletilmesi konusunda mutabık kaldı.
Kütahya’da yürütülen bu proje, Türkiye genelinde üniversite-istihdam iş birliği alanında örnek gösterilen uygulamalardan biri olarak dikkat çekiyor.