Kabataş Erkek Lisesi 11. sınıf öğrencisi Cemil Türk, Harvard Üniversitesi tarafından düzenlenen liseler arası ekonomi makalesi yarışmasında birinci olarak tarihi bir başarıya imza attı. Cemil, bu prestijli yarışmayı kazanan ilk Türk öğrenci unvanını kazandı.

VERGİ SİSTEMİNE YENİ BİR BAKIŞ: GELİR VERGİSİ YERİNE TÜKETİM VERGİSİ

Cemil Türk’ün ödül kazanan makalesi, özellikle orta gelirli ülkelerde gelir vergisi yerine tüketim vergisine geçişin ekonomik etkilerini konu alıyor. Genç ekonomist, makalesinde hem teorik hem de ampirik verilerle tüketim vergisinin daha adil, verimli ve uygulanabilir bir sistem olabileceğini savunuyor.

Harvard Ekonomi Fakültesi jürisi, Cemil’in analiz yeteneğini, eleştirel düşünme becerisini ve çözüm odaklı yaklaşımını "üst düzey akademik nitelikte" buldu.

KABATAŞ’TA GURUR, TÜRKİYE’DE SEVİNÇ

Bu önemli başarı, yalnızca Kabataş Lisesi’nde değil, Türkiye genelinde de büyük gururla karşılandı. Okul yönetimi ve öğretmenleri, Cemil’in bu başarısının gençlere ilham kaynağı olacağını belirterek desteklerinin süreceğini açıkladı.

CEMİL TÜRK: “ÜLKEM İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİM”

Yarışma sonrası duygularını paylaşan Cemil Türk, “Türkiye’den bir öğrencinin Harvard’da bu ödülü alması hem benim hem de ülkem için çok büyük bir onur. Ekonomi sadece sayılar değil; adalet, eşitlik ve gelecek vizyonudur. Bu alanda daha çok çalışacağım” dedi.

Kaynak: Ferya AY