Kütahya’da milli değerler ve birlik beraberlik vurgusuyla çalışmalarına başlayan Turancı Dernekler Birliği’nin Kütahya Kurucu İl Başkanlığına Kadir Gülkan getirildi.

“Turan Ülküsü Diri Tutulacak”

Başkanlık görevine getirilen Kadir Gülkan, yaptığı açıklamada derneğin kuruluş amacını ve hedeflerini anlattı. Gülkan, “Kütahya, Türk milletinin birlik ve beraberliği, milli değerlerimizin yaşatılması ve Turan idealinin diri tutulması amacıyla faaliyet göstermekteyiz. Kültürel, sosyal ve milli dayanışmayı esas alan çalışmalar yürüteceğiz. Tüm hemşehrilerimizi bu kutlu yürüyüşte yanımızda olmaya davet ediyoruz. Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur.” dedi.

Milli ve Kültürel Etkinliklere Ağırlık Verilecek

Dernek kapsamında gençlerin milli şuurla yetişmesine katkı sağlayacak kültürel ve sosyal etkinlikler planlanıyor. Aynı zamanda sosyal dayanışma projeleriyle şehrin farklı kesimlerine ulaşılması hedefleniyor.

CHP’den Sert Çıkış: “Mahkemeler İktidarın Sopasına Dönüştü”
CHP’den Sert Çıkış: “Mahkemeler İktidarın Sopasına Dönüştü”
İçeriği Görüntüle

“Kütahya’nın Tarihi ve Kültürel Mirasına Sahip Çıkacağız”

Kadir Gülkan, Turancı Dernekler Birliği’nin kuruluşunun Kütahya için önemli bir adım olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
“Şehrimizin köklü tarihine ve kültürel mirasına sahip çıkmak önceliğimizdir. Türk milletinin geleceği için milli değerlerimize sahip çıkmak ve Turan ülküsünü yaşatmak hepimizin görevidir. Bu yolda hemşehrilerimizin desteğiyle Kütahya’da önemli çalışmalara imza atacağız.”

Muhabir: Dilek Eldiven