Kandilli Rasathanesi ve AFAD verilerine göre Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde gece boyunca arka arkaya meydana gelen depremler vatandaşları tedirgin etti.

Meme kanserine dikkat çekmek için motosiklet turu attılar
Meme kanserine dikkat çekmek için motosiklet turu attılar
İçeriği Görüntüle

Art Arda Sarsıntılar Kaydedildi

Kandilli Rasathanesi kayıtlarına göre 27 Ekim gecesinden itibaren Sındırgı merkezli en az 10 farklı deprem meydana geldi. Bu sarsıntıların büyüklükleri 3.1 ile 4.4 arasında değişti.

  • 03:42 ve 03:48 saatlerinde, merkez üssü Işıklar Mahallesi olan iki deprem sırasıyla 4.4 ve 4.3 büyüklüğünde ölçüldü.

  • Aynı bölgeye yakın Bayraklı, Yaylacık, Yaylabayır ve Ormanıcı mahallelerinde de 3.3 ila 3.7 büyüklüğünde çok sayıda artçı deprem kaydedildi.

Depremlerin odak derinliği 7 ila 13 kilometre arasında değişti. Özellikle 03:48’deki 4.3 büyüklüğündeki deprem, Balıkesir merkezde ve çevre ilçelerde de hissedildi.

Sabah 10:10’da Yeni Deprem

Sabah saatlerinde AFAD verilerine göre bölgede bir kez daha güçlü bir sarsıntı yaşandı.

  • Büyüklük: 4.6 (Mw)

  • Yer: Sındırgı (Balıkesir)

  • Saat: 10.10 (TSİ)

  • Derinlik: 6.22 km

Bu deprem Kütahya, Manisa, İzmir, Bilecik ve İstanbul gibi çevre illerde de hissedildi.

Vatandaşlar Geceyi Dışarıda Geçirdi

Sındırgı ve çevresindeki birçok vatandaş, sabaha kadar süren sarsıntılar nedeniyle geceyi dışarıda geçirdi.
Belediye ekipleri, sabah saatlerinde saha kontrollerine başlarken, şu ana kadar can veya mal kaybı bildirilmedi.

AFAD’dan Uyarı

AFAD’dan yapılan açıklamada, “Bölgedeki gelişmeler anlık olarak takip edilmektedir. Vatandaşlarımızın hasarlı yapılara girmemeleri ve resmi açıklamaları takip etmeleri önemle rica olunur” denildi.

Muhabir: Çağla CANBAZ