AFAD verilerine göre bugün saat 12:59’da Kütahya’nın Simav ilçesi Yemişli köyü merkezli 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem başta Kütahya olmak üzere Uşak, Manisa, İzmir, Balıkesir ve İstanbul’da da hissedildi.

Peş Peşe Artçı Sarsıntılar

Ana depremin ardından bölgede 3.9, 3.7, 3.6 ve 3.5 büyüklüklerinde çok sayıda artçı sarsıntı kaydedildi. En son 14:00:53’te Eğirler-Simav merkezli 2.6 büyüklüğünde bir artçı meydana geldi.

Üşümezsoy 6 Gün Önce Uyarmıştı, Kütahya Simav Sallandı!
Üşümezsoy 6 Gün Önce Uyarmıştı, Kütahya Simav Sallandı!
İçeriği Görüntüle

Yetkililerden Açıklama

Kütahya Valisi Musa Işın, şu ana kadar ciddi bir olumsuzluğun rapor edilmediğini, AFAD ve ilgili kurumların sahada tarama yaptığını açıkladı. Simav Belediye Başkanı Kübra Tekel Aktulun ise depremi çok yoğun hissettiklerini ancak herhangi bir yıkım ihbarı almadıklarını duyurdu.

Vatandaşlara Uyarı

Uzmanlar, artçı depremlerin sürebileceğini belirterek vatandaşların tedbirli olmalarını, riskli binalara girmemelerini ve resmi açıklamaları takip etmelerini öneriyor.

Artçı

Muhabir: Çağla CANBAZ