Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava tahminlerine göre, önümüzdeki hafta boyunca hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6-12 °C üzerinde seyretmesi bekleniyor. Özellikle Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve Batı Karadeniz bölgelerinde sıcaklık artışı nedeniyle yangın riski ciddi şekilde yükselmiş durumda.
Bu çerçevede, Kütahya Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nden önemli bir uyarı geldi. Kütahya Valiliği kararıyla, 22 Temmuz – 27 Temmuz 2025 tarihleri arasında Kütahya’daki tüm tabiat parklarında ateşli piknik yapmak yasaklandı.
Yasak kapsamına giren tabiat parkları şunlar:
Çamlıca Tabiat Parkı
Enne Barajı Tabiat Parkı
Topuk Yaylası Tabiat Parkı
Çavdarhisar Barajı Tabiat Parkı
Yetkililer, sadece ateşsiz piknik yapılmasına izin verildiğini duyurdu. Bu kararla, olası orman yangınlarının önüne geçilmesi ve doğanın korunması hedefleniyor.
Ziyaretçilere önemli uyarı: Kurallara uyulması, hem doğanın korunması hem de can güvenliği açısından büyük önem taşıyor.