Kütahya’nın önemli termal turizm merkezlerinden Yoncalı’da, bölgedeki termal kaynakların geliştirilmesine yönelik yeni bir çalışma başlatıldı. Kütahya Valisi Musa Işın, Kütahya İl Özel İdaresi tarafından planlanan İYJ-8 Jeotermal Üretim Kuyusu sondaj sahasında incelemelerde bulundu.

Yoncalı’da İYJ-8 Jeotermal Üretim Kuyusu Sondaj Çalışmaları Başladı
Yoncalı’daki yatırımları inceleme programı kapsamında gerçekleştirilen ziyarette Vali Işın’a, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mücahit Eracar ve yetkililer eşlik etti. Çalışma sahasında devam eden sondaj faaliyetlerini inceleyen Işın’a projenin teknik detayları ve mevcut çalışma aşaması hakkında bilgi verildi.
Yoncalı Kaplıcaları’nda mevcut termal tesislerin yanı sıra bölgede yapılması planlanan yeni tesislerin jeotermal su ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlamak amacıyla İYJ-8 Jeotermal Üretim Kuyusu projesi hayata geçiriliyor.

Kütahya İl Özel İdaresi tarafından planlanan sondaj çalışmasının, İller Bankası A.Ş.’nin kredi desteğiyle yürütüldüğü belirtildi.
Çalışmayla birlikte Yoncalı’daki jeotermal kaynakların daha etkin ve sürdürülebilir şekilde değerlendirilmesi amaçlanıyor.
Yoncalı’da Termal Tesislerin Su İhtiyacına Katkı
Sondaj çalışmalarının tamamlanmasının ardından elde edilmesi planlanan jeotermal kaynağın, Yoncalı’da faaliyet gösteren mevcut termal tesislerin su ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlaması öngörülüyor. Bunun yanı sıra bölgede hayata geçirilen ve planlanan yeni turizm yatırımlarının da termal su ihtiyacının karşılanmasında bu kaynaktan yararlanılması hedefleniyor.

Yoncalı’nın termal kaynaklarının geliştirilmesine yönelik yürütülen sondaj çalışmasının, bölgedeki turizm yatırımları açısından da önem taşıdığı belirtildi. Sondaj çalışmalarının tamamlanmasının ardından kuyudan elde edilecek veriler ve kaynak kapasitesi doğrultusunda Yoncalı’daki termal tesislerin kullanımına yönelik değerlendirmelerin yapılması planlanıyor.
Jeotermal su kaynaklarının kapasitesinin geliştirilmesiyle birlikte mevcut tesislerin ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra yeni termal yatırımların da desteklenmesi amaçlanıyor.
Bu kapsamda İYJ-8 kuyusundan elde edilmesi planlanan kaynağın, Yoncalı’daki termal ve sağlık turizmi altyapısına katkı sunması bekleniyor.




