Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), 16 Mart 2026 Pazartesi günü Kütahya’nın birçok noktasında planlı elektrik kesintisi yapılacağını açıkladı. Şebeke tesis, bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle uygulanacak kesintilerin, gün içinde farklı saat aralıklarında gerçekleşeceği bildirildi.
Kesinti programına göre Kütahya Merkez, Gediz, Şaphane, Altıntaş ve Simav ilçelerinde çok sayıda mahalle, köy, sokak, çiftlik, sulama tesisi, baz istasyonu ve işletme etkilenecek.
Merkez’de çok sayıda bölge etkilenecek
Kütahya Merkez’de planlanan kesintiler özellikle kırsal alanlar ile bazı mahalle ve köylerde yoğunlaşacak.
09.00 – 11.00 saatleri arasında
Cumhuriyet Mahallesinde
-
2. Gazi Sokak
-
Akça Sokak
-
Keşif Sokak
-
Makam Sokak
-
Mevki Sokak
-
Nefis Sokak
-
Ribat Sokak
09.02 – 16.00 saatleri arasında
Kızılcaören’de
-
Fatihler ve Yenidoğan bölgelerindeki çok sayıda sokak
11.00 – 16.00 saatleri arasında
Perli, Ağaçköy ve Alayunt bölgelerinde çok sayıda cadde, sokak ve bağlı tesislerde kesinti uygulanacak.
Ayrıca Merkez’e bağlı kırsal kesimde:
Ahiler, Akçamescit, Belkavak, Çubukiçi, Göçeri, Kumluyurt, Muhatboğazı, Tepeköy, Teşvikiye, Yenice ile birlikte çok sayıda köy, çiftlik, işletme, sulama tesisi, baz istasyonu ve sanayi noktası da kesintiden etkilenecek.
Akoluk Köyü için ayrıca 12.30 – 16.00 saatleri arasında özel bir kesinti programı duyuruldu.
Gediz’de de kesinti var
Gediz ilçesinde
-
09.00 – 16.00 saatleri arasında
-
Sazak Köyü kesintiden etkilenecek.
Şaphane’de uzun süreli kesinti uygulanacak
Şaphane’de 16 Mart günü iki ayrı kesinti programı bulunuyor.
09.00 – 09.30 saatleri arasında
Karamanca bölgesi ve bağlı alanlarda kısa süreli kesinti uygulanacak.
09.00 – 16.00 saatleri arasında
-
Hacı Hasanlar
-
Kalabak
-
Karacaderbent
-
Türegün
-
Şaphane Çam Köyü
-
Uğurlugüme
-
Gaipler
-
İnceğiz
ve bağlı bazı küme evler ile tesislerde elektrik kesintisi yaşanacak.
Ayrıca 09.30 – 16.00 saatleri arasında Karamanca Mahallesi’nin Doktor Osman, Gaziveli ve Yeşilalan bölgeleri ile Simav Sarıçam Köyü’nün tamamında da kesinti uygulanacak.
Altıntaş’ta köyler ve tesisler etkilenecek
Altıntaş ilçesinde
-
09.02 – 16.00 saatleri arasında
-
Aykırıkçı, Kuyucak, Pusan, Sevdiğin köyleri ile birlikte birçok tesis, GES alanı, sulama tesisi ve işletmede elektrik kesintisi uygulanacak.
Simav’da kısa süreli ama geniş alanlı kesinti
Simav ilçesinde
-
09.00 – 09.30 saatleri arasında
-
Karacahisar, Kuşu, Yaykın, Çakırlar ile çok sayıda mahalle, köy, mezra ve bağlantılı bölgede elektrik kesintisi yaşanacak.
Bu kesinti programından ayrıca Pazarlar ilçesine bağlı bazı mahalleler, Sofular, Yakupular, çeşitli köyler, içme suyu tesisleri, baz istasyonları ve verici istasyonları da etkilenecek.
OEDAŞ’tan uyarı
OEDAŞ tarafından yapılan açıklamada, çalışmaların planlanandan erken tamamlanması halinde ilan edilen bitiş saati beklenmeden bölgelere yeniden elektrik verilebileceği belirtildi.
Yetkililer, vatandaşların ve işletmelerin mağduriyet yaşamamaları için belirtilen saat aralıklarına göre tedbir almalarını istedi.




