Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Kütahya’da günlük yaşamın temposu değişirken, sağlık hizmetlerinde de yeni mesai düzeni uygulanacak. Kent genelindeki eczaneler, 19 Şubat – 19 Mart 2026 tarihleri arasında kapanış saatini 18.00 olarak uygulayacak.

Yetkililer tarafından yapılan düzenleme ile hem eczacıların çalışma planının Ramazan ayına uygun hale getirilmesi hem de vatandaşların ilaç temininde herhangi bir aksaklık yaşamaması hedefleniyor.

İlaç alacaklar saatlere dikkat

Yeni uygulamayla birlikte özellikle kronik hastalığı bulunan vatandaşların ve düzenli ilaç kullananların eczane saatlerini göz önünde bulundurarak hareket etmesi gerekiyor. Ramazan’ın ilk günlerinde oluşabilecek yoğunluğa karşı, ihtiyaçların önceden karşılanması öneriliyor.

Şehirdeki sağlık otoriteleri, bu düzenlemenin tamamen planlı bir hizmet anlayışıyla hayata geçirildiğini belirterek nöbetçi eczaneler sisteminde herhangi bir değişiklik olmadığını vurguladı.

Kütahya karanlıkta kalacak: Elektrik kesintisi için tarih verildi!
Kütahya karanlıkta kalacak: Elektrik kesintisi için tarih verildi!
İçeriği Görüntüle

Ramazan sonrası saatler yeniden güncellenecek

Ramazan ayının sona ermesiyle birlikte eczaneler normal çalışma düzenine kademeli olarak dönecek.
23 Mart 2026 Pazartesi gününden itibaren kapanış saati 18.30 olarak uygulanacak.

Muhabir: Seval ÇUKUR