Programda konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, dijital bağımlılığın çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek önemli uyarılarda bulundu. Günümüz çocuklarının fiziksel olarak ailelerinin yanında olsalar da zihinsel olarak dijital dünyada uzaklaştıklarını ifade eden Yılmaz, velilere çocuklarıyla daha güçlü bağ kurmaları çağrısında bulundu.

'Bir çocuk, bir gelecektir' anlayışının öne çıktığı programda, eğitimin yalnızca akademik başarıdan ibaret olmadığı vurgulandı. Yılmaz, her çocuğun değerli olduğunu belirterek, ailelerin çocuklarını dikkatle dinlemesinin önemine değindi. Ayrıca gençlerin millî ve manevi değerlerle yetiştirilmesi ve hayatın zorluklarına karşı dirençli bireyler olarak hazırlanması gerektiğini ifade etti.

Kütahya'da Atakent Ortaokulu'nda 19 Mayıs'ta kartal dansı gösterisi izleyenleri büyüledi
Kütahya'da Atakent Ortaokulu'nda 19 Mayıs'ta kartal dansı gösterisi izleyenleri büyüledi
İçeriği Görüntüle

Okul-aile iş birliğinin önemine de değinen Yılmaz, velilerle güçlü bir iletişim kurmayı önemsediklerini belirterek, eğitim sürecinde ortak akıl ve gönül birliğiyle hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: İHA