Bölücek Mahallesi’nde Fareler Ortaya Çıktı!
Kütahya’nın Bölücek Mahallesi’nde bulunan otluk alanda görülen çok sayıda lağım faresi vatandaşların tepkisine neden oldu. Bölgede fare yoğunluğunun arttığını belirten mahalle sakinleri, yaşanan durumun hem çevre hem de halk sağlığı açısından endişe verici olduğunu ifade etti.
Dumlupınar Gazetesi ihbar hattına ulaşan bir vatandaş, bölgede gerçekleştirilen yol çalışmasının ardından farelerin ortaya çıktığını öne sürdü. Otluk alanda çok sayıda farenin görülmesi mahallede tedirginliğe yol açtı.

Yol Çalışmasının Ardından Görüldükleri İddia Edildi
Bölücek Mahallesi sakinlerinin iddiasına göre, bölgede yapılan yol çalışmasının ardından fareler otluk alanda daha sık görülmeye başladı.
Özellikle çocukların bu durumdan korktuğunu belirten vatandaşlar, farelerin bulunduğu alanın kontrol altına alınmasını istiyor.
Mahalle sakinleri, bölgede gerekli incelemelerin yapılmasını ve fare yoğunluğunun nedeninin araştırılmasını bekliyor.

Vatandaşlardan Yetkililere Temizlik ve İlaçlama Çağrısı
Bölgedeki fare yoğunluğundan rahatsızlık duyan vatandaşlar, yetkililere çağrıda bulundu.

Mahalle sakinleri, otluk alanda kapsamlı temizlik ve gerekli ilaçlama çalışmalarının gerçekleştirilmesini talep ediyor. Özellikle çocukların güvenliği konusunda endişe yaşayan vatandaşlar, sorunun büyümeden çözüme kavuşturulmasını istiyor.

Lağım farelerinin çevre ve halk sağlığı açısından oluşturabileceği risklere dikkat çeken mahalle sakinleri, Bölücek Mahallesi'nde gerekli önlemlerin bir an önce alınmasını bekliyor.

Kütahya Bölücek Mahallesi'nde yaşanan fare tedirginliğiyle ilgili yetkililerin nasıl bir çalışma yapacağı ise merak konusu oldu.



