Kütahya’nın Gediz ilçesinde, tarımsal üretimde verimliliği artırmak ve hasat sırasında oluşabilecek ürün kayıplarını önlemek amacıyla biçerdöver denetimleri sürüyor.
Gediz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli, Yenigüney Köyü’nde sahaya çıkarak biçerdöver kontrolleri gerçekleştirdi. Denetimlerde, biçerdöverlerin standartlara uygun çalışıp çalışmadığı, dane kaybı oranı ve yangın güvenliği başta olmak üzere çeşitli kriterler incelendi.
Verimli Hasat, Güvenli Tarla
Yetkililer, yapılan kontrollerle hem çiftçilerin emeğinin heba olmasının önüne geçmeyi hem de tarla güvenliğini sağlamayı amaçlıyor. Özellikle sıcak havalarda biçerdöver kaynaklı yangın risklerine karşı uyarılar da yapılıyor.
Gediz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Tarla güvenliği ve ürün kaybının önlenmesi için sahadayız. Çiftçilerimizin emeklerinin karşılığını tam olarak alabilmesi için denetimlerimiz aralıksız devam edecektir.”
Ürün Kayıplarına Karşı Ortak Mücadele
Biçerdöver operatörlerine dane kaybını en aza indirmeye yönelik teknik bilgilendirmeler yapılırken, vatandaşların da herhangi bir olumsuzluk durumunda İlçe Müdürlüğü’ne bildirimde bulunmaları istendi.