Kütahya’daki okullarda görev yapmak üzere 149 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda yürütüleceği belirtilen uygulamayla okul çevrelerinde güvenliğin ve kontrolün artırılması hedefleniyor.

İŞKUR’un Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında gerçekleştirilecek personel alımında Kütahya için 149 kişilik kontenjan ayrıldığı belirtildi.

KÜTAHYA’DA 149 KİŞİ OKULLARDA GÖREV YAPACAK

Türkiye genelinde yaklaşık 30 bin kişinin program kapsamında görevlendirilmesinin planlandığı belirtilirken, Kütahya’ya ayrılan kontenjanın 149 kişi olduğu bildirildi.

Göreve başlayacak personelin okullarda “bahçe görevlisi” unvanıyla çalışması ve eğitim-öğretim dönemi boyunca okul yönetimine destek sağlaması bekleniyor.

Program kapsamında istihdam edilecek kişilerin 9 aya kadar görev yapacağı ifade edildi.

OKUL GİRİŞ VE ÇIKIŞLARINDA GÖREV ALACAKLAR

Bahçe görevlilerinin temel görev alanlarının okul bahçeleri ile giriş ve çıkış noktaları olması planlanıyor.

Personelin okul çevresinde karşılaştığı şüpheli veya olumsuz durumları okul yönetimine bildirmesi, gerekli durumlarda ise ilgili güvenlik birimleriyle iletişim kurulmasına yardımcı olması öngörülüyor.

Ayrıca görevlilerin okul girişlerinde uygulanacak ziyaretçi ve veli giriş düzeninin takibinde okul yönetimine destek vermesi bekleniyor.

ÖZEL GÜVENLİK SERTİFİKASI ŞARTI ARANMAYACAK

Başvuracak adaylarda özel güvenlik görevlisi sertifikası veya silah taşıma ruhsatı şartının aranmayacağı belirtildi.

Programa 18 yaşını dolduran kadın ve erkek adayların başvurabileceği ifade edilirken, okullarda görev yapılacak olması nedeniyle adayların ilgili mevzuatta belirtilen başvuru ve güvenlik şartlarını karşılaması gerekecek.

Başvuruların ardından adayların gerekli kontrollerden geçirilmesi bekleniyor.

KUTSO’da Başkanlık Yarışı Kızışıyor: Mahmut Öztaş’tan Resmî Açıklama
KUTSO’da Başkanlık Yarışı Kızışıyor: Mahmut Öztaş’tan Resmî Açıklama
İçeriği Görüntüle

BAŞVURULAR İŞKUR VE E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK

Kütahya’daki 149 kişilik personel alımı için başvuru sürecinin kısa süre içerisinde başlaması bekleniyor.

Başvuruların İŞKUR İl Müdürlüğü, İŞKUR’un elektronik hizmetleri ve e-Devlet üzerinden alınması öngörülüyor. Adayların başvuru tarihleri ve kesin şartlar için İŞKUR tarafından yayımlanacak resmi ilanı takip etmeleri gerekiyor.

KÜTAHYA’DA İŞ ARAYANLAR İÇİN YENİ İSTİHDAM İMKÂNI

Yeni uygulama, bir taraftan okullardaki giriş-çıkış ve çevre kontrolünün güçlendirilmesini, diğer taraftan ise Kütahya’da iş arayan vatandaşlara geçici istihdam imkânı sağlanmasını amaçlıyor.

Kütahya’ya ayrılan 149 kişilik kontenjanın başvuru takvimi ve ilçe bazındaki dağılımının, yayımlanacak resmi duyuruyla netleşmesi bekleniyor.

18E1Fda5 8085 4295 8Aa9 Cdd578A7F093

Muhabir: Emine DEMİRELLİ