Kütahya şehir merkezinin en işlek güzergâhlarından biri olan Fuat Paşa Caddesi, bir kez daha trafik ve park düzensizliğiyle gündeme geldi. Gün boyunca yoğun araç trafiğinin yaşandığı bölgede hatalı park edilen araçlar nedeniyle sürücüler ilerlemekte güçlük çekiyor.
Özellikle çift sıra park yapan araçlar ve gelişigüzel bırakılan otomobiller nedeniyle trafik akışı sık sık durma noktasına geliyor. Trafikte uzun süre bekleyen sürücülerin çaldığı kornalar ise çevrede yaşayan vatandaşların tepkisine neden oluyor.
Kornalar Susmuyor, Trafik Kilitleniyor
Cadde üzerinde oluşan yoğunluk nedeniyle sürücüler zaman zaman metrelerce araç kuyruğunda beklemek zorunda kalıyor. Özellikle günün yoğun saatlerinde yaşanan sıkışıklık, bölgede adeta günlük bir probleme dönüşmüş durumda.
Vatandaşlar, yanlış park edilen araçlar nedeniyle ambulans ve acil durum araçlarının bile geçişte zorlanabileceğini belirterek daha sıkı denetim yapılmasını istiyor.

Yayalar Kaldırımlarda Yürüyemiyor
Sorundan sadece sürücüler değil, yayalar da etkileniyor. Kaldırımlara bırakılan bazı araçlar nedeniyle vatandaşların yürümekte zorlandığı görülüyor.
Özellikle çocuk arabası kullanan aileler, yaşlı vatandaşlar ve engelli bireyler için durumun daha büyük bir soruna dönüştüğü ifade ediliyor. Bazı yayaların araçlar nedeniyle kaldırımdan inerek yoldan yürümek zorunda kaldığı belirtiliyor.
Vatandaşlardan Denetim Çağrısı
Bölgede yaşayan vatandaşlar, Fuat Paşa Caddesi’nde yaşanan görüntülerin şehir merkezine yakışmadığını ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.
Vatandaşlar, özellikle yoğun saatlerde trafik ekiplerinin bölgede daha sık görev yapmasını ve kurallara uymayan sürücülere caydırıcı cezalar uygulanmasını talep ediyor.






