Kütahya’da Hava Şehitliği’ne giderek şehit mezarlarının çevresini temizleyen Türkmen kardeşlerin davranışı takdir topladı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, çocukların temizlik sonrası Türk bayrağını öperek şehitlikten ayrıldığı görüldü. Kütahya Valisi Musa Işın, küçük kardeşleri ve ailelerini makamında ağırladı.
KÜTAHYA’DA DUYGULANDIRAN VEFA ÖRNEĞİ
Kütahya’da Mehmet Çini İlkokulu’nda eğitim gören Azim, Abdurrahman ve Muhsin Türkmen kardeşler, sergiledikleri anlamlı davranışla takdir topladı. Afganistan’dan Kütahya’ya yerleşen Türkmen ailenin üç çocuğu, ailelerinden habersiz şekilde Hava Şehitliği’ne giderek şehit mezarlarının çevresinde temizlik yaptı.
Çocukların bu duyarlı davranışı, güvenlik kameralarına yansıdı.

ŞEHİTLİĞİ TEMİZLEDİLER, BAYRAĞI ÖPEREK AYRILDILAR
Görüntülerde, üç kardeşin şehitlik alanında temizlik yaptığı, mezarların çevresindeki bakım işlerine destek olduğu ve çevre düzeni için çaba gösterdiği görüldü.
Kameralara yansıyan en dikkat çekici an ise çocukların temizlik çalışmalarının ardından Türk bayrağını öperek şehitlikten ayrılması oldu. Küçük yaşlarına rağmen gösterdikleri vefa, Kütahya’da büyük takdirle karşılandı.
VALİ MUSA IŞIN’DAN ANLAMLI KABUL
Çocukların bu davranışına kayıtsız kalmayan Kütahya Valisi Musa Işın, Azim, Abdurrahman ve Muhsin Türkmen kardeşler ile ailelerini Valilik makamında ağırladı.
Ziyarette çocuklarla yakından ilgilenen Vali Işın, kardeşlerle sohbet ederek gösterdikleri duyarlılıktan dolayı kendilerini tebrik etti.

“ŞEHİTLERİMİZE SAHİP ÇIKMAK EN ÖNEMLİ DEĞERLERİMİZDENDİR”
Kabulde konuşan Vali Musa Işın, vatan uğruna can veren şehitlerin aziz hatırasına sahip çıkmanın milletin en önemli değerlerinden biri olduğunu vurguladı.
Vali Işın, çocukların sergilediği davranışın toplum için örnek olduğunu belirterek, milli ve manevi değerlere bağlı nesillerin ülkenin en büyük güvencelerinden biri olduğunu ifade etti.
KÜÇÜK YAŞTA BÜYÜK DUYARLILIK
Türkmen kardeşlerin şehitliğe gösterdiği hassasiyet, Kütahya’da hem duygulandırdı hem de takdir topladı. Küçük çocukların vefa dolu davranışı, şehitliklerin yalnızca resmi törenlerde değil, günlük yaşamda da hatırlanması gerektiğini bir kez daha ortaya koydu.
Kütahya Valiliği’nde gerçekleşen kabul, çocukların anlamlı davranışının şehirde karşılık bulduğunu gösterirken, Türkmen kardeşlerin bu örnek hareketi hafızalarda yer etti.




