Türkiye genelinde olduğu gibi Kütahya’da da Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı büyük bir heyecanla tamamlandı. Şehrin dört bir yanında sınav merkezlerine koşan binlerce öğrenci ve onların yanında dimdik duran aileleri, aylar süren zorlu bir hazırlık sürecinin ardından bugün sınavla yüzleşti. Ancak bu sadece bir sınav günü değildi veliler ve öğrenciler için bir dayanıklılık, sabır ve umut yolculuğunun dönüm noktasıydı.

Veliler Dumlupınar Gazetesi’ne Konuştu

Kütahya’daki okulların önünde sınavın bitmesini bekleyen veliler, heyecanlarını ve yaşadıkları süreci Dumlupınar Gazetesi muhabirlerine anlattı. Bazı veliler oldukça duygusal, bazıları ise rahatlamış ve umutluydu.

“Yorucu bir süreçti ama şu an gayet rahatız. İnşallah karşılığını alırız.” diyen bir veli, çocuğunun özverisini gururla dile getirdi.

Bir başka veli ise, “Zorlayıcıydı. Yıprandık ama ayakta kalmaya çalıştık. Motivasyon düşse de hep destek olduk.” sözleriyle LGS sürecinin aile üzerindeki psikolojik etkisini vurguladı.

“Çocuk adapte olunca her şey kolaylaşıyor. Ama bizim önerimiz: Sürece biraz daha erken başlamak” diyen bir veli ise gelecek yıllarda sınava girecek ailelere tavsiyelerde bulundu.

Bilecik’te Elektrik Kesintisi Yaşanacak mı?
Bilecik’te Elektrik Kesintisi Yaşanacak mı?
İçeriği Görüntüle

Kütahya’dan Sessiz Bir Dayanışma

Okul önlerinde birbirine moral veren veliler, sınav stresini yalnız yaşamadı. Sessizce birbirine tebessüm eden, çocukları için dua eden ve umutla bekleyen kalabalık, aslında Kütahya’daki bir toplumsal dayanışma örneğiydi.

Süreç Nasıl İlerliyor?

Sınav sonuçları 28 Haziran 2025 tarihinde açıklanacak.
Ardından tercih süreci başlayacak. Öğrenciler puanlarına göre merkezi yerleştirme ya da yerel yerleştirme sistemlerinden birini tercih edebilecek.
Kütahya’da sınava giren öğrencilerin sayısı henüz netleşmese de geçtiğimiz yıllara göre katılımın yüksek olduğu gözlemlendi.

Kaynak: Çağla CANBAZ