Kütahya’da Muharrem ayı dolayısıyla Valilik önünde aşure programı düzenlendi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda Kütahya Valisi Musa Işın, aşure kazanının başına geçerek vatandaşlara kendi elleriyle aşure ikram etti.

Programda Muharrem ayının manevi anlamı, Kerbela’nın İslam dünyasındaki yeri ve toplumsal birlik mesajları öne çıktı.

“Muharrem Ayı Yardımlaşma ve Sevgi Ayıdır”

Programda açıklamalarda bulunan Vali Musa Işın, Muharrem ayının İslam âleminde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Vali Işın, “Muharrem ayı, mukaddes dinimizde ve İslam âleminde mübarek aylarımızdan biri olarak kabul edilmektedir. Dört kutsal aydan biri olan Muharrem ayında, Peygamber Efendimiz döneminde de oruç tutulmuştur” dedi.

Muharrem ayının yalnızca dini bir zaman dilimi olmadığını vurgulayan Işın, bu ayın aynı zamanda ibadet, oruç, yardımlaşma, birleşme ve sevgi ayı olduğunu ifade etti.

3C86C11C 20D5 4D25 92Be E727014A8D9D

“Kerbela Acısı Hepimizin Ortak Acısıdır”

Vali Musa Işın, Muharrem ayının Hazreti Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilmesiyle İslam dünyasında ayrı bir anlam taşıdığını söyledi.

Işın, “Hazreti Hüseyin’in, Muharrem ayında Kerbela’da 70’i aşkın arkadaşı ve evlatlarıyla birlikte şehit edilmesini, bütün İslam âlemi olarak içimizde büyük bir hicran ve acı olarak yaşamaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Hazreti Hüseyin’i rahmetle andıklarını belirten Işın, “Hazreti Hüseyin, Peygamber Efendimizin gözdesidir. Kendisi aynı zamanda şehitlerin şahıdır” dedi.

840Cb3E5 7Dcb 4349 8D57 78B5B13Bdc54

Birlik ve Kardeşlik Mesajı Verildi

Kerbela’nın tüm İslam âleminin ortak acısı olduğunu dile getiren Vali Işın, ayrım yapılmaksızın bu acının herkes tarafından paylaşıldığını belirtti.

Vali Işın, “Bu acı, Alevi-Sünni ayrımı olmaksızın hepimizin ortak acısıdır. İnşallah bu ay, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine vesile olur” diye konuştu.

Dumlupınar Gazetesi’nden DPÜ’de Kritik Ziyaret
Dumlupınar Gazetesi’nden DPÜ’de Kritik Ziyaret
İçeriği Görüntüle

Işın, başta Hazreti Peygamber olmak üzere Hazreti Hüseyin’i, Kerbela şehitlerini ve tüm şehitleri rahmetle andıklarını ifade etti.

2D002Fae F3F2 4805 9F9F 4Dd7919640C3

Vatandaşlardan Aşure Programına Yoğun İlgi

Kütahya Valiliği önünde gerçekleştirilen aşure dağıtımına vatandaşlar ilgi gösterdi. Aşure ikramı sırasında vatandaşlarla bir araya gelen Vali Musa Işın, programa katılanlarla sohbet etti.

Vali Işın, etkinliğin Muharrem ayının manevi atmosferini yaşatmak amacıyla düzenlendiğini belirterek, “Bugün de bu ay vesilesiyle Hükümet Konağı önünde vatandaşlarımıza aşure dağıtmaya karar verdik ve aşure ikramında bulunduk. Allah kabul etsin” dedi.

5014E97B 880C 4292 A543 9Eb9C0Ec410E

Muhabir: Hüseyin GEZGİN