Kütahya’da öğrencilerin eğitim ortamlarında güvenli şekilde öğrenim görmesini sağlamak amacıyla yürütülen çalışmaların değerlendirildiği MEB Okul Güvenlik Toplantısı, Kütahya Valisi Musa Işın başkanlığında gerçekleştirildi.
Toplantıda yeni eğitim-öğretim döneminde okullar ve çevrelerinde alınan güvenlik tedbirleri kapsamlı şekilde ele alınırken, öğrencilerin karşılaşabileceği risklere karşı kurumlar tarafından yürütülen çalışmalar değerlendirildi.
Kütahya Valiliğinde gerçekleştirilen toplantıya Kütahya Valisi Musa Işın, Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Vali Yardımcısı Faruk Bekarlar ve ilgili komisyon üyeleri katıldı.
Eğitim kurumlarının güvenliğinin sağlanmasına yönelik çalışmaların değerlendirildiği toplantıda, farklı kurumların sorumluluk alanları ve iş birliği gerektiren konular ele alındı.
Okul Ve Çevrelerindeki Güvenlik Tedbirleri Görüşüldü
Toplantının ana gündem maddelerinden birini okul güvenliği oluşturdu. Eğitim-öğretim faaliyetlerinin huzur ve güven ortamında sürdürülebilmesi için okulların içerisinde ve çevresinde uygulanan güvenlik tedbirleri değerlendirildi.
Öğrencilerin eğitim süreçlerini güvenli bir ortamda sürdürebilmeleri amacıyla yürütülen çalışmalar gözden geçirilirken, mevcut uygulamalarla ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.
Okul Çevrelerinde Trafik Güvenliği Ele Alındı
Toplantıda okul çevrelerinde trafik güvenliği de gündeme gelen başlıklar arasında yer aldı. Öğrencilerin okula giriş ve çıkışları sırasında oluşabilecek trafik risklerinin azaltılmasına yönelik alınan tedbirler değerlendirildi.
Özellikle okul çevrelerinde araç ve yaya trafiğinin güvenli şekilde düzenlenmesine yönelik çalışmaların önemi üzerinde duruldu.




