Kütahya Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), özel gereksinimli bireylerin eğitimine yönelik önemli bir projeye ev sahipliği yapıyor. TÜBİTAK 4008 Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Programı kapsamında desteklenen "Zorlukları Fırsata Çevir, Problemleri Çöz II" adlı proje, 16 Haziran 2025 Pazartesi günü resmi olarak başladı.
5 Günlük Yoğun Eğitim ve Deneyim Programı
Proje, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Kütahya Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülüyor. 16–20 Haziran 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek olan proje, Kütahya merkezdeki çeşitli liselerden 20 öğrenci ve 10 öğretmenin katılımıyla hayata geçiriliyor.
Farklı Disiplinler, Ortak Amaç: Kapsayıcılık ve Bilimsel Destek
Proje kapsamında özel öğrenme güçlüğü çeken bireylerin; bilgi işleme, hafıza ve yürütme işlevlerinde karşılaştıkları zorlukların aşılması, bilimsel ve yaratıcı etkinliklerle desteklenmesi hedefleniyor.
Programda yer alan Astronomi, Bilim, Doğa, Bilişim, Matematik, Çevre, Teknoloji, Tarih, Spor, Sanat, Kişisel Gelişim, Eleştirel Düşünce ve Ölçme-Değerlendirme gibi çok sayıda modülde katılımcılar için özgün ve kapsayıcı etkinlikler planlandı.
Aizanoi Antik Kenti ve İLTEM’e Eğitim Gezisi
Proje yalnızca sınıf içi etkinliklerle sınırlı kalmıyor. Katılımcılar, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İleri Teknolojiler Merkezi (İLTEM) ve Aizanoi Antik Kenti gibi bilimsel ve kültürel alanlara düzenlenecek gezilerle teorik bilgilerini sahada deneyimleme fırsatı da bulacak.