Başkan Ahmet Kucak: “Belediye otobüsü değil, özel esnaf işletiyor”

Kütahya Minibüsçüler, Servis Araçları ve Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Ahmet Kucak, artan maliyetler ve çözümsüz kalan ücret düzenlemeleri nedeniyle esnafın zor durumda olduğunu belirtti. “Esnaf, siyasi tartışmaların oyuncağı haline getirildi, artık dayanacak gücümüz kalmadı” dedi.

“Belediye Otobüsü Değil, 287 Esnaf İşletiyor”

Kamuoyunda “belediye otobüsü” olarak bilinen araçların aslında 287 esnaf tarafından işletildiğini hatırlatan Kucak, tüm gelir-gider sorumluluğunun esnafa ait olduğunu vurguladı. “Tarafımıza danışılmadan alınan kararları kabul etmeyeceğiz” sözleriyle kurumlara mesaj gönderdi.

Fcdef140 03F0 484E B2Ce 6F1Cf8Bcd9E4

Gece Tarifesi Tartışmasına Açıklık

3 Eylül 2025 tarihli belediye meclisinde gündeme gelen “gece tarifesi” konusuna da değinen Kucak, “Otogar hattında gece seferimiz zaten yok. Bu nedenle gece tarifesi uygulaması bizimle ilgili değildir” ifadelerini kullandı.

Sefer Azaltma Gündemde

Gelir-gider dengesizliği nedeniyle zarar ettiklerini dile getiren Başkan Kucak, sefer sayılarının azaltılmasının ciddi şekilde gündemde olduğunu söyledi.
“Gün boyu rızkı için çalışan esnafımıza yapılan keyfi uygulamaları kabul etmiyoruz” diyen Kucak, yetkilileri bir kez daha çözüm üretmeye davet etti.

MHP Kütahya Milletvekili Erbaş’tan Dünyaya Çağrı “Gazze’deki İnsanlık Dramına Sessiz Kalmayacağız”
MHP Kütahya Milletvekili Erbaş’tan Dünyaya Çağrı “Gazze’deki İnsanlık Dramına Sessiz Kalmayacağız”
İçeriği Görüntüle

396D8044 53Ea 4Ba9 9930 8B6958Aac7Da

Muhabir: Çağla CANBAZ