Kütahya Belediyesi ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanlığı iş birliğinde Hava Şehitliği’nde Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Mevlit Programı düzenlendi. Mevlid Kandili’nin manevi atmosferinde gerçekleştirilen programda şehitler ve hayatını kaybeden gaziler dualarla anıldı.
HAVA ŞEHİTLİĞİ’NDE ANLAMLI PROGRAM
Kütahya Belediyesi tarafından düzenli olarak gerçekleştirilen Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Mevlit Programı, Mevlid Kandili dolayısıyla Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.
Hava Şehitliği’nde düzenlenen programda, Ağustos ayında şehit olan asker ve polisler, hayatını kaybeden gaziler ile 30 Ağustos 1922 Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde şehit düşenler dualarla yad edildi.

ŞEHİTLER İÇİN KUR’AN-I KERİM OKUNDU
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Mevlid Kandili’nin anlam ve önemi anlatılırken Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) dünyaya teşrifi dolayısıyla dualar edildi.
Vatanın bağımsızlığı ve milletin huzuru için canlarını feda eden aziz şehitler rahmetle, gaziler ise minnet ve şükranla anıldı.
BAŞKAN KAHVECİ’DEN BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI
Programa katılan Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Mevlid Kandili’nin birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını güçlendirmesi temennisinde bulundu.
Başkan Kahveci, şehitlere Allah’tan rahmet, hayatını kaybeden gazilere rahmet, hayatta olan gazilere ise sağlık ve huzur diledi.

PROGRAM HELVA İKRAMIYLA SONA ERDİ
Şehitler ve gaziler için edilen duaların ardından katılımcılara helva ikramında bulunuldu. Mevlid Kandili dolayısıyla gerçekleştirilen program, helva dağıtımının ardından sona erdi.





