Kütahya’da 19 Eylül Gaziler Günü kapsamında anlamlı bir anma programı düzenlendi. Kütahya Belediyesi ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şube Başkanlığı iş birliğinde gerçekleştirilen programda, vatan uğruna hayatını kaybeden şehitler ile ebediyete irtihal eden gaziler dualarla anıldı.
Gaziler Mezarlığı’nda düzenlenen Mevlit ve Kur’an-ı Kerim Tilaveti programına Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci de katıldı.

Gaziler Mezarlığı’nda anlamlı buluşma
Anma programı, Gaziler Mezarlığı’nda gerçekleştirildi. Programa Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şube Başkanlığı temsilcileri, gaziler ve davetliler katıldı.
Program boyunca Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirilirken, vatan savunmasında hayatını kaybeden şehitler ile yaşamını yitiren gaziler için dualar edildi.
Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen programda, şehit ve gazilerin hatıralarının yaşatılması, ailelerine ve yakınlarına yönelik vefa duygusunun ortaya konulması amaçlandı.

Başkan Eyüp Kahveci’den şehit ve gaziler için dua
Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, programda yaptığı değerlendirmede, vatan uğruna canlarını feda eden şehitler ile ebediyete irtihal eden gazileri rahmetle andı.
Kahveci, şehitlere ve hayatını kaybeden gazilere Allah’tan rahmet dileyerek, onların fedakârlıklarının unutulmaması gerektiğine dikkat çekti.
Duaların ardından ikram yapıldı
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şube Başkanlığı temsilcileri ve gazilerin de katıldığı program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla devam etti.
Anma programının ardından katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Gaziler Mezarlığı’nda gerçekleştirilen program, yapılan duaların ardından sona erdi.




