Kütahya Belediyesi Özel Güvenlik ve Personel A.Ş.’de yürütülen sendikal yetki tespiti süreci sonuçlandı. HAK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Sendikası, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yaptığı değerlendirme sonucunda iş yerinde çoğunluğu sağladı ve yetkili sendika oldu.

Hizmet-İş Sendikası Kütahya Şube Başkanı Sabahattin Ödemiş, sürecin resmen tamamlandığını açıklayarak, elde edilen sonucun sendika adına önemli bir kazanım olduğunu ifade etti.

“Çoğunluk resmen tespit edildi”

Yetki sürecine ilişkin değerlendirmede bulunan Ödemiş, sendikanın sahadaki gücüne dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Kütahya Belediyesi Özel Güvenlik ve Personel A.Ş.’de yürüttüğümüz yetki tespiti başvurumuz olumlu sonuçlanmış, çoğunluğun Hizmet-İş Sendikası’nda olduğu resmen tespit edilmiştir.”

“Bu başarı emeğin ve kararlılığın sonucu”

Elde edilen sonucun arkasında güçlü bir örgütlenme süreci olduğunu vurgulayan Ödemiş, üyelerin desteğinin belirleyici olduğunu belirtti.

“Bu başarı; inancın, emeğin ve kararlılığın eseridir” diyen Ödemiş, sürece katkı sunan tüm sendika üyelerine teşekkür etti.

B1B3E3F7 8Dca 4C67 B616 37D00Ab7Ca8F

O eski halinden eser yok: Kütahyalıların vazgeçilmez durağı kahverengiye döndü
O eski halinden eser yok: Kütahyalıların vazgeçilmez durağı kahverengiye döndü
İçeriği Görüntüle

Teşkilata ve genel merkeze özel teşekkür

Sendika teşkilatının sürece verdiği katkıya dikkat çeken Ödemiş, şube yönetimi, temsilciler ve komitelerin sahadaki çalışmalarının kritik rol oynadığını ifade etti.

Ayrıca HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan başta olmak üzere genel merkez yönetimine de desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Birlik çağrısı: “Yeniden aramıza katılın”

Yetki sürecinin ardından birlik mesajı veren Ödemiş, farklı sebeplerle sendikadan ayrılan çalışanlara da çağrıda bulundu.

“Kalbi ve aklı bizimle olan tüm arkadaşlarımızı yeniden aramıza katılmaya davet ediyorum” diyerek örgütlenmenin devam edeceğini vurguladı.

Yeni dönem: Toplu sözleşme ve kazanımlar

Ödemiş, yeni dönemde belediye yönetimiyle uyum içinde çalışacaklarını belirterek, çalışanların haklarını artırmaya yönelik adımlar atacaklarını söyledi.

“Daha güçlü sözleşmeler, daha iyi haklar ve daha büyük kazanımlar için birlikte yürümeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

5Dfd4199 979A 4Bd4 942A B27Eb10F6Ad2

Muhabir: Hüseyin GEZGİN