Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ), eğitim kalitesini bir kez daha ulusal ölçekte kanıtladı. Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği lisans programı mezunu Elif Nur Karacan, 13 Temmuz 2025’te gerçekleştirilen Akademiye Giriş Sınavı’nda (AGS) Türkiye birinciliğini elde etti.
15 Bin 661 Aday Arasında Zirveye Çıktı
MEB-AGS-P2-11 puan türünde 90,82493 puan alan Karacan, 15.661 aday arasından sıyrılarak büyük bir başarıya imza attı.
“DPÜ İçin Gurur Kaynağı”
Başarıyı değerlendiren DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, şu ifadeleri kullandı:
“Üniversitemizin eğitim kalitesinin bir göstergesi olan bu başarı, hem Fakültemiz hem de üniversitemiz için gurur kaynağıdır.”
“Gayretimizin Taçlandığı Bir Sonuç”
Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Yılmaz ise, fakülte olarak verdikleri nitelikli eğitimin önemine dikkat çekerek, “Öğrencilerimize sunduğumuz akademik ve sosyal imkanların bu başarıyla taçlanmasından mutluluk duyuyoruz. Mezunumuz Elif Nur Karacan’a kariyerinde başarılar diliyoruz” dedi.