Kütahya'da Ramazan ayının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan tahinli pide, iftar ve sahur sofralarında yoğun ilgi görüyor.

Thmnpğdl3


Odun ateşinde taş fırınlarda pişirilen pideler, lezzetiyle damaklarda iz bırakıyor. Pide ustası Mustafa Sayın, Ramazan ayında iftar ve sahur sofralarını süsleyen geleneksel tahinli pidenin, lezzet tutkunlarının vazgeçilmezleri arasında yer aldığını söyledi.

Tnpd4

Kütahya'da kaçakçılık operasyonunda binlerce ürün yakalandı
Kütahya'da kaçakçılık operasyonunda binlerce ürün yakalandı
İçeriği Görüntüle

Mustafa Sayın, "Sadece Ramazan ayında yapıyoruz biz bu pideyi. Ramazandan sonra 11 ay ara veriyoruz. Tahinli pidenin tahinli, şekerli tahinli, tahinli cevizli ve cevizli şekerli olmak üzere farklı damaklara hitap eden 4 çeşidi var. Müşterilerimiz oldukça memnun. Koca bir yıl bekliyorlar ve Ramazan ayında büyük ilgi gösteriyorlar. İçerisine sadece tahin ve ayçiçek yağı ekliyoruz. Tercihe göre şeker ilave ediyor, en son cevizlerini koyarak fırınlıyoruz. Artık Kütahya'ya özel bir lezzet oldu" diye konuştu.

Tnpd3

Sayın, tahinli pidenin bu yıl 140 TL'den satışa sunulduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA