Üst üste dört mağlubiyet alan Kütahyaspor, yeni teknik direktörü Ahmet Cingöz yönetiminde Ankara Demirspor deplasmanına çıkacak. Mavi-lacivertliler, Ankara’dan puanla dönerek hem kötü gidişatı durdurmayı hem de moral kazanmayı hedefliyor.

Kütahyaspor, Ankara Demirspor deplasmanında çıkış arıyor

Ligde istediği sonuçları alamayan ve üst üste yaşadığı 4 mağlubiyetle alt sıralara gerileyen Kütahyaspor, bugün Etimesgut’ta Ankara Demirspor’un konuğu olacak. Teknik direktör değişikliğine giden Mavi-Lacivertliler, zorlu deplasmandan alacağı sonuçla yeniden çıkışa geçmenin hesaplarını yapıyor.

Ligin deneyimli ekiplerinden Ankara Demirspor karşısında sahaya çıkacak olan Kütahyaspor’da yeni teknik direktör Ahmet Cingöz de ilk sınavını verecek. Takımla önceki gün ilk antrenmanına çıkan Cingöz, bugün deplasman yolculuğuna çıkan ekibin başında Ankara’daki mücadelede görev yapacak.

Whatsapp Image 2026 10 09 At 14.06.28

Ankara Demirspor ile 14 maç: 2017’deki karşılaşma unutulmadı

İki ekip bugüne kadar 14 kez karşı karşıya geldi. Bu mücadelelerin 6’sını Kütahyaspor kazanırken, 3 karşılaşmada Ankara Demirspor sahadan galibiyetle ayrıldı.

Ancak iki takım arasındaki geçmiş mücadeleler denildiğinde Kütahyaspor taraftarlarının hafızasında 2016-2017 sezonundaki karşılaşma öne çıkıyor. Ligin bitimine bir hafta kala Ankara’da oynanan mücadelede Kütahyaspor, 3. Lig’de kalma umutlarını yitirdiği son derece dramatik bir maç yaşadı.

DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nde yeni dekan Ayhan Kahraman oldu
DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nde yeni dekan Ayhan Kahraman oldu
İçeriği Görüntüle

Karşılaşmanın 87. dakikasında Ömer Faruk Boz’un boş kaleye gönderemediği topun ardından gelişen atakta Ankara Demirspor golü buldu. Mücadeleyi 1-0 kazanan Ankara temsilcisi play-off’a kalırken, Kütahyaspor 3. Lig’e veda etti.

Aradan geçen yılların ardından iki ekip bir kez daha Ankara’da karşı karşıya gelecek. Kütahyaspor için bu mücadele, yalnızca üç puan mücadelesi değil, aynı zamanda geçmişin izlerini silmek ve yeni bir başlangıç yapmak adına da önemli bir fırsat olacak.

Ahmet Cingöz, Kütahyaspor’un başında ilk maçına çıkıyor

Teknik direktör değişikliğinin ardından takımın başına getirilen Ahmet Cingöz, kısa sürede ekibiyle çalışmaya başladı. Dün takımla ilk antrenmanına çıkan deneyimli teknik adamın, zorlu Ankara Demirspor karşılaşmasında takımın başında sahaya çıkması bekleniyor.

Dört maçlık mağlubiyet serisinin ardından Kütahyaspor’da yeni teknik heyetin takıma nasıl bir etki yapacağı merak konusu. Ankara deplasmanından alınacak olumlu bir sonuç, hem puan tablosu hem de takımın özgüvenini yeniden kazanması açısından kritik önem taşıyor.

Whatsapp Image 2026 10 09 At 14.04.34

Sedat Cengiz ve Burak Altıparmak için kadro dışı iddiası

Kütahyaspor’da maç öncesinde kadroyla ilgili dikkat çeken bir iddia da gündeme geldi. Kulübün resmî kaynaklarından henüz duyurulmamış olmasına rağmen Sedat Cengiz ve Burak Altıparmak’ın yönetim kararıyla kadro dışı bırakıldığı öne sürülüyor.

Söz konusu iddiaya ilişkin kulüpten resmî bir açıklama yapılmış değil. İki futbolcunun Ankara Demirspor maçı kadrosunda yer alıp almayacağı ise merakla bekleniyor.

Kütahyaspor’un hedefi Ankara’dan puanla dönmek

Üst üste gelen mağlubiyetlerin ardından yeni teknik direktörüyle yeni bir başlangıç arayan Kütahyaspor’u zorlu bir 90 dakika bekliyor. Mavi-Lacivertliler, Ankara Demirspor karşısında hem kötü seriyi bitirmek hem de sezonun geri kalanı için umut tazelemek istiyor.

Şimdi gözler bugün Etimesgut’ta oynanacak mücadelede. Kütahyaspor, Ankara’dan istediği sonuçla dönerek çıkışın ilk adımını atabilecek mi?

Muhabir: Hüseyin Gezgin