NG Grup, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104. yıl dönümünde, Büyük Taarruz’un zaferle sonuçlandığı Dumlupınar’da başlayıp Kütahya’da devam eden kapsamlı bir anma programına imza attı.

İki gün süren programda Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli, NG Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, NG Grup çalışanları ve Türk Chopper Motosiklet Kulübü üyeleri bir araya geldi.

Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen motosikletlilerin de katıldığı programda, 30 Ağustos’un bağımsızlık, ortak hafıza ve milli birlik ruhu ön plana çıktı.

B640A34A 9515 407E 801F D2963E040A40B61Ba7C8 A28C 468F Abee 9F1594B4291F

Dumlupınar’da tarihi noktalara ziyaret

Programın ilk gününde NG Grup heyeti Kütahya’dan Dumlupınar’a hareket etti. Burada her yıl Zafer Haftası kapsamında bölgeye gelen Türk Chopper Motosiklet Kulübü üyeleriyle buluşuldu.

İlk duraklardan biri, Büyük Taarruz’un simge noktalarından Şehit Sancaktar Anıtı oldu. Ardından Diorama Müzesi ziyaret edilerek Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin tarihsel süreci yeniden hatırlandı.

Daha sonra Dumlupınar Şehitliği’nde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadele’nin tüm kahramanları anılırken, şehitliklere kırmızı karanfiller bırakıldı.

B640A34A 9515 407E 801F D2963E040A4068Fcc3C3 24D8 4A39 B302 083012D791E0

Dev Türk bayrağıyla zafer yürüyüşü

Programın dikkat çeken bölümlerinden biri de dev Türk bayrağıyla gerçekleştirilen yürüyüş oldu.

Türk Chopper üyeleri ile NG Grup çalışanları, Sema Güral Sürmeli’nin de katılımıyla dev Türk bayrağını omuz omuza taşıyarak şehitlik ve anıt bölgesinde yürüdü.

Zaferin kazanıldığı topraklarda gerçekleştirilen yürüyüş, 30 Ağustos’un birlik ve beraberlik mesajının öne çıktığı anlardan biri oldu.

Kütahya’da Sağlık Kadrosu Güçleniyor: 7 Yeni Hekim
Kütahya’da Sağlık Kadrosu Güçleniyor: 7 Yeni Hekim
İçeriği Görüntüle

B640A34A 9515 407E 801F D2963E040A40174Ea825 16A3 4D24 A2F0 9063E628E8Fa

Dumlupınar’da gece boyunca saygı nöbeti

Anma programının ardından NG Grup heyeti, Türk Chopper üyelerinin Dumlupınar’daki kamp alanını ziyaret etti.

Kütahya Valisi Musa Işın’ın da katıldığı akşam programında katılımcılar bir araya gelirken, gün boyunca sürdürülen anma etkinlikleri gece saatlerinde de devam etti.

Sema Güral Sürmeli de geceyi kamp alanında geçirerek 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında tutulan saygı nöbetine eşlik etti.

Dumlupınar’daki kamp alanı, Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen motosikletlilerin şehitleri anmak üzere bir araya geldiği buluşma noktalarından biri oldu.

B640A34A 9515 407E 801F D2963E040A40

Yaklaşık 300 motosikletli Kütahya’ya geldi

Programın ikinci gününde etkinlik bu kez Kütahya’ya taşındı.

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen yaklaşık 300 Türk Chopper Motosiklet Kulübü üyesi, NG Grup’un Kütahya’daki misafiri oldu.

Motosikletliler ilk olarak Gülsüm Güral Müzesi’ni ziyaret etti. Ardından program NG Kütahya Merkez Kampüs’te devam etti.

Kampüs önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile 30 Ağustos Zaferi’nin 104. yıl dönümü anıldı.

B640A34A 9515 407E 801F D2963E040A40B48F5896 A70F 4C9B A935 30A3Cb0A1853

Dev Türk bayrağı NG Kütahya Merkez Kampüs’te açıldı

Program kapsamında Büyük Türk Bayrağı’nın takdimi de gerçekleştirildi.

Takdimin ardından dev Türk bayrağı kampüs önünde katılımcılar tarafından hep birlikte açıldı. Program, toplu fotoğraf çekimiyle tamamlandı.

Böylece Dumlupınar’da Türk Chopper üyelerinin kampına gerçekleştirilen ziyaretle başlayan buluşma, ertesi gün motosikletlilerin NG Kütahya Merkez Kampüs’e gelişiyle sona erdi.

“Aynı bayrağın altında yürümek çok kıymetliydi”

Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli, Dumlupınar’ın milletin bağımsızlık iradesinin ve ortak hedef etrafında kenetlenmesinin en güçlü sembollerinden biri olduğunu söyledi.

Sürmeli, 30 Ağustos Zaferi’nin yalnızca geçmişte kalmış bir tarih olmadığını, gelecek nesillere aktarılması gereken güçlü bir miras olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“104 yıl önce Dumlupınar’da kazanılan zafer, milletimizin kendi geleceğini tayin etme iradesinin en önemli simgelerinden biri. Bu özel günde milli mücadelenin kazanıldığı topraklarda, geçmişin hafızasını yeni kuşaklarla buluşturmak ve zaferin anlamını yerinde yaşamak bizim için büyük bir gurur.”

Sürmeli, genç kuşakların Cumhuriyet değerlerini taşımasının önemine de dikkat çekerek, “Bu yıl Dumlupınar’da Türkiye’nin dört bir yanından gelen Türk Chopper üyeleriyle aynı bayrağın altında yürümek, geceyi onlarla birlikte saygı nöbeti tutarak geçirmek ve 30 Ağustos’un ruhunu hep birlikte yaşamak benim için çok kıymetliydi” dedi.

B640A34A 9515 407E 801F D2963E040A40Bb76943E 0530 478F B83D 1378D923725E

30 Ağustos ruhu Dumlupınar’dan Kütahya’ya taşındı

İki günlük program boyunca gerçekleştirilen şehitlik ziyaretleri, yürüyüşler, saygı nöbeti, müze ziyaretleri ve kampüs buluşmalarıyla 30 Ağustos Zaferi’nin 104. yıl dönümü Dumlupınar’dan Kütahya’ya uzanan geniş kapsamlı bir programla anıldı.

Etkinlik, hem Büyük Zafer’in tarihi hafızasını yaşatması hem de Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen katılımcıları Dumlupınar ve Kütahya’da buluşturması açısından dikkat çekti.

Muhabir: Çağla Canbaz