Yeni Parti Kütahya İl Başkanı Tamer Yenikaya, yeni il binasındaki tadilat sonrası ortaya çıkan molozların belediye ekiplerince taşınması üzerinden gündeme gelen “ayrıcalık” iddialarını reddetti. Dumlupınar Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Yenikaya, hizmetin ücret karşılığında alındığını belirterek, “Tahakkuk fişi ve ödeme belgesi elimizde. Bu hizmet karşılığında 4 bin 200 lira ödeme yaptık” dedi. Yenikaya, benzer iddiaların doğruluğu araştırılmadan gündeme getirilmesi halinde hukuki yollara başvurabileceklerini de söyledi.
Yeni Parti Kütahya İl Başkanı Tamer Yenikaya, partisinin Kütahya’daki teşkilatlanma çalışmaları, yeni il binasındaki hazırlıklar ve sosyal medyada gündeme gelen “belediyeden ayrıcalıklı hizmet alındığı” iddiaları hakkında Dumlupınar Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu.
Yeni Parti’nin kentteki yapılanmasının devam ettiğini belirten Yenikaya, en çok tartışılan konulardan biri olan parti binasındaki molozların belediye tarafından taşınması sürecinin ücretsiz ya da ayrıcalıklı bir hizmet olmadığını savundu.
Yenikaya, söz konusu işlem için 4 bin 200 lira ödeme yapıldığını ve ödeme belgesiyle tahakkuk fişinin ellerinde bulunduğunu ifade etti.
“PARTİMİZİN İSMİNİ BİR ANLAMDA VATANDAŞLAR KOYDU”
Yeni Parti’nin kuruluş sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yenikaya, partinin Genel Başkan Özgür Özel’in öncülüğünde kurulduğunu söyledi.
Partinin isminin ortaya çıkışına ilişkin konuşan Yenikaya, vatandaşlardan gelen taleplere dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“Yeni Parti, Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in önderliğinde kuruldu. Partimizin ismi ‘Yeni Parti’ oldu. Çünkü sokakta vatandaşlarımız Genel Başkanımızı çevirip ‘Yeni partiyi kur’ diyerek bu talebi dile getiriyordu. Dolayısıyla partimizin ismini bir anlamda vatandaşlarımız belirlemiş oldu.”
Kütahya’daki teşkilatlanma çalışmalarının hızla sürdüğünü belirten Yenikaya, il örgütünün kurulduğunu, ilçe yapılanmalarının da oluşturulmaya devam ettiğini ifade etti.
Yenikaya, “Mutluyuz. Şu anda ana muhalefet partisi durumundayız. Örgütlerimiz hızla kuruluyor. Kütahya’da il örgütümüz kuruldu, ilçe örgütlerimizin kuruluş süreci de devam ediyor. Yasal işlemlerimizi tamamlıyor, eksiklerimizi gidermeye çalışıyoruz” dedi.
YENİ İL BİNASI “İMECE USULÜYLE” HAZIRLANIYOR
Yeni Parti’nin Kütahya’daki yeni il binasında hazırlıkların sürdüğünü belirten Yenikaya, teşkilat binasının önemli ölçüde partiye destek verenlerin katkılarıyla oluşturulduğunu söyledi.
Yenikaya, bina içerisindeki eşya ve düzenlemelerin büyük bölümünün dayanışma yoluyla karşılandığını belirterek, “Parti binamızı imece usulüyle oluşturuyoruz. Dostlarımızın getirdiği masa, sandalye ve çeşitli eşyalarla binamızı donatmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Partinin geleceğine ilişkin değerlendirmede de bulunan Yenikaya, ilk seçimde iktidar hedeflediklerini dile getirdi.
TARTIŞMANIN MERKEZİNDE MOLOZLAR VARDI
Yeni Parti’nin yeni il binasında gerçekleştirilen tadilat çalışmaları sırasında salon oluşturulması amacıyla taşıyıcı olmayan bir duvarın kaldırıldığını anlatan Yenikaya, tartışmaların bu çalışmanın ardından ortaya çıkan molozların belediye ekipleri tarafından taşınması üzerine başladığını söyledi.
Yenikaya, belediyelerin vatandaşlara belirli bedeller karşılığında çeşitli hizmetler sunduğunu belirterek moloz taşıma işleminin de bu kapsamda gerçekleştirildiğini savundu.
“Belediyenin vatandaşlara sunduğu bazı hizmetler var. Düğün salonlarının kiralanması, ses sistemi hizmetleri ve temizlik işleri bunlar arasında yer alıyor. Vatandaşlarımız talep ettikleri takdirde belediyeden bu hizmetleri alabiliyor” diyen Yenikaya, Yeni Parti’nin de bu kapsamda talepte bulunduğunu ifade etti.
“ÇEVREDEKİ OFİSLER RAHATSIZ OLMASIN DİYE PAZAR GÜNÜ YIKTIK”
Parti binasındaki tadilatın çevrede bulunan iş yerlerini etkilememesi amacıyla özellikle hafta sonu yapıldığını kaydeden Yenikaya, işlemin pazar gününe denk getirilmesinin bilinçli bir tercih olduğunu söyledi.
Yenikaya, “Biz de parti binasında bir salon oluşturmak amacıyla taşıyıcı olmayan bir duvarı kaldırmak zorunda kaldık. Yıkım işleminin çevredeki diğer ofis ve binaları rahatsız etmemesi için pazar günü yapılmasına özellikle dikkat ettik” diye konuştu.
Tadilatın ardından oluşan molozların bina önünde bırakılmaması amacıyla belediyeyle iletişime geçtiklerini aktaran Yenikaya, belediye başkan yardımcısıyla görüştüğünü ifade etti.
“PAZARTESİ ÖDEME YAPILMASI ŞARTIYLA ALINDI”
Tamer Yenikaya, belediye ekiplerinin molozları herhangi bir bedel alınmadan taşımadığına dikkat çekti.
Sürece ilişkin ayrıntıları anlatan Yenikaya, “Belediye başkan yardımcımızı arayarak ortaya çıkan molozların belediye tarafından alınmasının mümkün olup olmadığını sordum. Çünkü aksi halde moloz çuvalları pazartesi gününe kadar kapının önünde kalacaktı” dedi.
Belediye başkan yardımcısının, işlemin tahakkuk oluşturulması ve ücretin ödenmesi şartıyla yapılabileceğini söylediğini aktaran Yenikaya, bunun üzerine ekiplerin molozları taşıdığını belirtti.
Yenikaya, “Belediye başkan yardımcımız, pazartesi günü tahakkuk işleminin yapılması ve ücretinin ödenmesi şartıyla molozların aynı gün alınabileceğini söyledi. Yıkım tamamlandıktan sonra kendilerini tekrar aradım. Belediye ekipleri geldi, molozları aldı ve belirlenen döküm alanına götürdü” ifadelerini kullandı.
“TAHAKKUK FİŞİ VE ÖDEME BELGESİ ELİMİZDE”
Kamuoyunda asıl tartışılan başlığın hizmetin ücret karşılığında mı yoksa ücretsiz mi verildiği olduğunu belirten Yenikaya, bu konuda belgelerin ellerinde bulunduğunu açıkladı.
Yeni Parti’nin henüz vergi numarasının bulunmaması nedeniyle işlemin şahıs üzerinden yapıldığını ifade eden Yenikaya, 4 bin 200 liralık ödemenin tamamlandığını söyledi.
Yenikaya şöyle konuştu:
“Bugün sabah itibarıyla ödeme işlemi tamamlandı. Yeni Parti olarak henüz vergi numaramız bulunmadığı için işlem şahıs üzerinden yürütüldü. Belediye başkan yardımcımız tahakkuk işlemini yaptırdı ve ödeme gerçekleştirildi. Tahakkuk fişi ve ödeme belgesi elimizde. Bu hizmet karşılığında 4 bin 200 lira ödeme yaptık.”
“ÇAMUR AT, İZİ KALSIN ANLAYIŞIYLA HAREKET EDİYORLAR”
Sosyal medyada gündeme gelen “Yeni Parti’ye ayrıcalık tanındı” şeklindeki iddialara tepki gösteren Yenikaya, yapılan hizmetin belediyenin ücretli hizmetlerinden biri olduğunu savundu.
Yenikaya, iddiaları gündeme getiren bazı kişilerin “çamur at, izi kalsın” anlayışıyla hareket ettiğini öne sürdü.
“Olay bundan ibarettir. Sosyal medyada ‘çamur at, izi kalsın’ anlayışıyla hareket eden bazı kişiler olduğunu biliyoruz” diyen Yenikaya, şu aşamada söz konusu kişiler hakkında hukuki işlem başlatmayacağını ifade etti.
BENZER İDDİALAR İÇİN HUKUKİ SÜREÇ UYARISI
Tamer Yenikaya, bundan sonraki süreçte partiyle ilgili iddiaların taraflarına sorulmadan ve doğruluğu araştırılmadan yayımlanması halinde hukuki yollara başvurabileceklerini söyledi.
Yenikaya, “Kendileri hakkında şu aşamada herhangi bir adli işlem başlatmayacağım. Ancak bundan sonra benzer haberler, tarafımıza sorulmadan ve doğruluğu araştırılmadan yapılırsa adli süreç başlatacağım” ifadelerini kullandı.

KÜTAHYA’DA TEŞKİLATLANMA TAM GAZ SÜRÜYOR
Tartışmaların yanı sıra Yeni Parti’nin Kütahya’daki örgütlenme sürecine ilişkin de bilgi veren Yenikaya, il ve ilçe yönetimlerinin oluşturulduğunu açıkladı.
Kendisinin kurucu il başkanı, ilçe başkanlarının ise kurucu ilçe başkanları olarak görevlendirildiğini belirten Yenikaya, yönetim listelerinin genel merkez tarafından onaylandığını söyledi.
Yenikaya, “Yönetimlerimizi belirledik ve genel merkezimiz tarafından yönetimlerimiz onaylandı. Gerekli resmi başvurularımızı yaptık ve işlemlerimizi tamamladık” dedi.
YENİ PARTİ KÜTAHYA’DA KONGREYE HAZIRLANIYOR
Teşkilatlanmadaki bir sonraki aşamanın kongre süreci olacağını ifade eden Yenikaya, yaklaşık bir ay içinde kongre takviminin başlamasını beklediklerini belirtti.
“Şu anda Kütahya’daki il ve ilçe örgütlerimiz kurulmuş durumda. Önümüzdeki yaklaşık bir aylık sürenin ardından kongre sürecinin başlatılmasını bekliyoruz. Kongrelerimizi gerçekleştireceğiz” diyen Yenikaya, teşkilatların bu süreç için hazırlıklarını sürdürdüğünü kaydetti.
“OLASI ERKEN SEÇİME HAZIRIZ”
Yeni Parti’nin Kütahya’daki siyasi çalışmalarının sadece teşkilatlanmayla sınırlı olmadığını belirten Yenikaya, olası bir erken seçim ihtimaline karşı da hazırlık yaptıklarını söyledi.
Yenikaya, “Bu süreçte boş durmuyoruz. Olası bir erken seçime karşı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Seçime hazırız” ifadelerini kullandı.
Partisinin siyasi hedefini de açıklayan Yenikaya, “Daha önce de ifade ettiğim gibi, şu anda ana muhalefet partisiyiz ancak ilk seçimde iktidar partisi olacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.




