Kütahya’nın Simav ilçesi sınırlarında yer alan ve Eynal Kaplıcaları’na ulaşımı sağlayan ana arter, her gün binlerce araç ve yaya trafiğine sahne oluyor. Ancak yaya yolu, ışıklı geçit veya üst geçit olmaması, bölgeyi adeta “ölüm yolu” haline getirmiş durumda.

Yol boyunca marketler, düğün salonları, oteller ve restoranların bulunması, trafiği daha da yoğunlaştırıyor. Buna rağmen gerekli güvenlik önlemlerinin alınmaması, vatandaşlarda büyük tedirginlik yaratıyor.

Bcb8F893 430D 45Ad 822F 1D0989Bd4223

“Karşıya Geçmek Cesaret İstiyor”

Eynal yolu üzerindeki markete alışverişe gelen bir Simavlı vatandaş, yaşadığı tehlikeyi şöyle anlattı:

“Bu yol çok tehlikeli. İnsanlar markete gelirken ya da düğün salonuna giderken canlarını tehlikeye atıyor. Burada birkaç kez kaza oldu. Yetkililerin artık bir adım atması gerekiyor.”

Vatandaşlar, özellikle akşam saatlerinde görüş mesafesinin azalmasıyla riskin daha da arttığını söylüyor. Araç sürücülerinin hız limitlerine uymadığı bölgede, zaman zaman ölümle sonuçlanabilecek kazalar yaşanabileceği endişesi hakim.

913F2Ed8 0413 4A2E 86E1 Fc2Bfe16De05

“Yol Genişletildi Ama Sorun Bitmedi”

Kısa süre önce yapılan düzenlemelerle yolun bir kısmı genişletilse de, halk bunun yeterli olmadığını düşünüyor.
Bir başka vatandaş ise şu sözlerle tepki gösterdi:

“Yol genişletildi ama çözüm olmadı. Buraya acilen bir üst geçit yapılmalı ya da yaya geçidi konulmalı. Çocuklarımızı buradan geçirmeye korkuyoruz.”

Kütahya'da vahşet: Genç anne, bebeğini havalandırma boşluğuna attı
Kütahya'da vahşet: Genç anne, bebeğini havalandırma boşluğuna attı
İçeriği Görüntüle

Turistler de Aynı Tehlikeyle Karşı Karşıya

Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından Eynal Kaplıcaları’na gelen ziyaretçiler de aynı risk altında.
Eynal’a gelen turistler, bölgenin “turizm kenti” kimliğine yakışmadığını belirterek, “Simav gibi bir termal turizm merkezinde bu kadar düzensiz bir yol olmamalı” ifadelerini kullandı.

2082277F 564B 4875 8C0D 0Adbe74E6C76

Vatandaşların Ortak Çağrısı: “Can Yanmadan Önlem Alınsın!”

Simav halkı, yaya geçidi, üst geçit, hız kesici, trafik lambası gibi kalıcı çözümlerle bu tehlikenin son bulmasını istiyor.

“Kazalar yaşanmadan, can yanmadan önlem alınsın!” diyen vatandaşlar, yetkililerden acil eylem planı talep ediyor.

Muhabir: Çağla Canbaz