Kütahya Valisi Musa Işın, Domaniç’te gerçekleştirilen program kapsamında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kentteki işsizlik ve istihdam tartışmalarına değinen Işın, Kütahya’nın ekonomik açıdan gelişmeye açık bir şehir olduğunu söyledi.

“ÇALIŞMAK İSTEYEN İŞSİZ KALMAZ”

Kütahya’nın tarım ve sanayi alanında güçlü bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Vali Işın, kentte çalışmak isteyen kişilerin kolaylıkla istihdam edilebileceğini belirtti.

Işın, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Kütahya zenginleşmeye çok müsait bir yerdir. Çalışmak isteyen herhangi birisi burada aç ve açıkta kalamaz, işsiz kalamaz. Hem tarım sektörümüz güçlüdür hem sanayi sektörümüz güçlüdür. Çalışmak isteyen herkes çok rahat bir şekilde burada işe yerleştirilebilir. Kütahya’nın bir işsizlik problemi yoktur.”

7F7239E5 D6Fa 45F3 9Bea B6D9080725Fe

HİNDİSTAN’DAN GETİRİLEN İŞÇİLERİ AÇIKLAMIŞTI

Vali Musa Işın, geçtiğimiz aylarda Zafer Organize Sanayi Bölgesi’nde üretime başlayan bazı fabrikaların işçi bulmakta zorlandığını açıklamıştı.

Poizi sahneyi salladı: Gediz Tarhana Festivali binlerce kişinin coşkusuyla noktalandı
Poizi sahneyi salladı: Gediz Tarhana Festivali binlerce kişinin coşkusuyla noktalandı
İçeriği Görüntüle

Işın, kentte yeterli sayıda işçi bulamayan bir firmanın Hindistan’dan 210 işçi getirdiğini, başka bir fabrikanın da benzer şekilde yurt dışından çalışan temin ettiğini söylemişti.

Vali Işın’ın bu sözleri kamuoyunda geniş yankı uyandırmış, Kütahya’da işsizlikten çok işverenlerin aradığı nitelikler, çalışma şartları ve ücret beklentileri arasında bir uyumsuzluk bulunup bulunmadığı tartışmasını gündeme taşımıştı.

İSTİHDAM TARTIŞMASI YENİDEN GÜNDEMDE

Domaniç’te yaptığı son açıklamayla işsizlik tartışmasına yeniden değinen Işın, Kütahya’da hem tarım hem de sanayi sektöründe çalışma imkânlarının bulunduğunu savundu.

Açıklamanın ardından kentte iş arayanların beklentileri, sunulan ücretler, çalışma koşulları ve sanayicilerin nitelikli iş gücü ihtiyacı yeniden tartışılmaya başlandı.

Muhabir: Çağla Canbaz