Kütahya'da Türkiye Çevre Haftası kapsamında "Dünya Bize Emanet" temasıyla düzenlenen etkinlikte çevre bilinci, su tasarrufu, geri dönüşüm ve sürdürülebilir yaşam konuları ele alındı. Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilen programa Kütahya Valisi Musa Işın, Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü İbrahim Çatlı ile çok sayıda öğrenci, öğretmen ve vatandaş katıldı.

Başkan Kahveci: "Su Kriziyle Karşı Karşıyayız"

Programda konuşan Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, çevreyi korumanın gelecek nesillere karşı önemli bir sorumluluk olduğunu belirterek, göreve geldikleri günden bu yana daha yeşil ve sürdürülebilir bir şehir hedefiyle çalıştıklarını söyledi.

Kütahya'nın Türkiye'de en fazla yeşil alana sahip ilk 10 il arasında yer aldığını vurgulayan Kahveci, çevre bilincinin küçük yaşlarda kazandırılması gerektiğine dikkat çekti.

35D34498 648A 4Bbf 8A68 11Ea5141Cfa8

Kahveci, "55 okulumuzda yaklaşık 13 bin öğrenciye iklim değişikliği, sıfır atık ve su verimliliği konusunda eğitim verdik. Geri dönüşüm konusunda önemli çalışmalar yürütüyoruz. Atık getirme merkezleri ve mobil uygulamalarla vatandaşlarımızı çevre konusunda aktif rol almaya teşvik ediyoruz" dedi.

Dünyanın karşı karşıya olduğu en büyük sorunlardan birinin su krizi olduğunu ifade eden Kahveci, su kayıp ve kaçaklarının azaltılması amacıyla önemli projeler yürüttüklerini söyledi. Akustik dinleme teknolojileri ve altyapı iyileştirme çalışmalarıyla su tasarrufuna katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten Kahveci, vatandaşları da suyu bilinçli kullanmaya davet etti.

Cb8B04F8 Ee4D 4E3E Afea 114Fb3958D0F

Vali Işın: "Doğa Bize Emanettir"

Kütahya Valisi Musa Işın ise çevrenin korunmasının sadece kurumların değil herkesin ortak sorumluluğu olduğunu söyledi.

Doğanın insanlara emanet edildiğini ifade eden Vali Işın, "Biz hep birlikte doğadan sorumluyuz. Cenab-ı Allah kainatı bizim için yaratmıştır ve bu bize emanet edilmiştir. Bu emaneti gözümüz gibi korumak zorundayız" dedi.

Vahşi sulamanın su kaynaklarının en büyük düşmanlarından biri olduğuna dikkat çeken Işın, suyun daha verimli kullanılması gerektiğini belirtti.

Sıfır Atık Projesi kapsamında önemli mesafeler kat edildiğini ifade eden Vali Işın, okulların, hastanelerin ve kamu kurumlarının çevre konusunda örnek çalışmalar yürüttüğünü kaydetti.

7Cd97802 7759 423F B11B 5407D0881E6B

İl Müdürü Çatlı: "Çevreyi Korumak Ortak Sorumluluğumuz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü İbrahim Çatlı da 2026 yılı Türkiye Çevre Haftası temasının "Dünya Bize Emanet" olarak belirlendiğini hatırlattı.

İklim değişikliği, kuraklık, bilinçsiz tüketim ve atık yönetiminin günümüzün en önemli çevre sorunları arasında yer aldığını belirten Çatlı, sıfır atık hareketinin çevre politikalarının en güçlü uygulamalarından biri haline geldiğini söyledi.

Çatlı, sıfır atık uygulamaları sayesinde Türkiye'de geri kazanım oranının yüzde 13'ten yüzde 37,53'e yükseldiğini, milyonlarca ton atığın ekonomiye kazandırıldığını ifade etti.

F9012926 B3Ab 4Bce Af26 4Ab8C5Ff9458

Öğrenciler Çevre Bilinci İçin Bir Araya Geldi

Etkinlikte çevre bilincinin artırılmasına yönelik çeşitli faaliyetler gerçekleştirilirken, programa katılan çok sayıda öğrenci çevrenin korunması, geri dönüşüm ve su tasarrufu konularında bilgilendirildi.

Osman Altınkaya'dan Bomba Açıklamalar! Kütahyaspor Nasıl Ayakta Kaldı?
Osman Altınkaya'dan Bomba Açıklamalar! Kütahyaspor Nasıl Ayakta Kaldı?
İçeriği Görüntüle

Türkiye Çevre Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte çevre dostu yaşam alışkanlıklarının yaygınlaştırılması ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakılması mesajı verildi.

9F6916C9 068E 41Ee 8E05 2463D8504763

Muhabir: Seval ÇUKUR