Kütahya’da yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte ders zili çaldı. 2026-2027 Eğitim-Öğretim Yılı ve İlköğretim Haftası dolayısıyla Yıldırım Beyazıt İlkokulunda düzenlenen programa Kütahya Valisi Musa Işın, TBMM Katip Üyesi ve AK Parti Kütahya Milletvekili Adil Biçer, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Okul Müdürü Celalettin Akkaş, protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende yapılan konuşmalarda Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, eğitimde milli ve manevi değerlerin önemi, öğretmenlerin rolü ve çocukların çağın tehditlerine karşı korunması üzerinde duruldu.

Belediye Başkanı Eyüp Kahveci'den yeni eğitim öğretim yılı mesajı
Belediye Başkanı Eyüp Kahveci'den yeni eğitim öğretim yılı mesajı
İçeriği Görüntüle

724691F0 1749 40A3 B594 Cc2917F7F5C1

Vali Işın: “Her çocuğumuz bizim için bir kâinattır”

Programda konuşan Kütahya Valisi Musa Işın, eğitimin yalnızca okulun değil, ailelerin de ortak sorumluluğu olduğunu vurguladı.

Çocukların kişilik gelişiminde aile ve öğretmenlerin birlikte hareket etmesi gerektiğini belirten Işın, hiçbir çocuğun gözden çıkarılamayacağını söyledi.

Vali Işın, “Her çocuğumuz bizim için bir kâinattır” ifadesiyle çocukların eğitimine verilen önemin altını çizdi.

0C9D897C B0Ef 4C92 9532 9C09Cab95491

Dijitalleşmeye karşı ailelere ve eğitimcilere uyarı

Vali Musa Işın’ın konuşmasında en dikkat çeken başlıklardan biri de dijitalleşmenin çocuklar üzerindeki etkileri oldu.

Teknolojinin sunduğu imkanların yanında ciddi riskler de barındırdığına işaret eden Işın, çocukların kontrolsüz dijital içeriklere karşı korunması gerektiğini söyledi.

Milli, manevi ve insani değerlerin eğitim sürecinin temel parçalarından biri olması gerektiğini belirten Işın, çocukların Türk-İslam medeniyetinin köklü ahlak anlayışıyla yetiştirilmesinin önemine dikkat çekti.

“Bilgi güzel ahlakla birleştiğinde değer kazanır”

Eğitimin yalnızca akademik başarıdan ibaret olmadığını vurgulayan Vali Işın, bilginin ahlakla desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

Işın, çocukların hem başarılı hem de topluma karşı sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmelerinin hedeflenmesi gerektiğini kaydetti.

Öğretmenlerin eğitim sisteminin temel unsurlarından biri olduğunu da vurgulayan Işın, öğretmenlerin moral ve motivasyonunu yüksek tutmanın devletin önemli sorumluluklarından biri olduğunu belirtti.

Ec172Fc8 7D4C 474D 9182 E43168C77A8B

Adil Biçer: “Eğitim altyapısında tarihi yatırımlar yapıldı”

TBMM Katip Üyesi ve AK Parti Kütahya Milletvekili Adil Biçer ise konuşmasında eğitim alanında gerçekleştirilen yatırımlara değindi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde son 25 yılda eğitim altyapısında önemli değişimler yaşandığını ifade eden Biçer, geçmiş yıllarda yaşanan fiziki ve teknik eksikliklerin büyük ölçüde giderildiğini söyledi.

5F317A4A 1De3 402B 85Ec 6Ea91D1B87Be

Kütahya’nın deprem gerçeğine dikkat çekti

Kütahya’nın deprem riski taşıyan illerden biri olduğunu hatırlatan Biçer, okul binalarının güvenli hale getirilmesinin önemine dikkat çekti.

Eğitim yapılarının fiziki altyapısının güçlendirilmesi, öğrencilere ders kitaplarının ücretsiz ulaştırılması ve modern eğitim imkanlarının yaygınlaştırılmasının önemli kazanımlar olduğunu belirten Biçer, Türkiye Yüzyılı vizyonuna uygun bir eğitim altyapısı oluşturulmaya devam edildiğini söyledi.

25Df307A Bd66 4876 88A5 5D35216754A5

Mustafa Yılmaz: “Hedefimiz yalnızca akademik başarı değil”

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da yeni eğitim yılına ilişkin yaptığı konuşmada, eğitimde hedeflerinin yalnızca yüksek akademik başarı olmadığını ifade etti.

Yılmaz, öğrencilerin yeteneklerinin keşfedilmesi, hayata hazırlanması ve iyi insan olarak yetiştirilmesinin temel öncelikleri arasında bulunduğunu söyledi.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli vurgusu

Türkiye’nin köklü eğitim geleneğine dikkat çeken Mustafa Yılmaz, Nizamiye Medreselerinden Enderun’a uzanan eğitim mirasının günümüz eğitim anlayışına ışık tuttuğunu belirtti.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda bilginin beceriyle, becerinin ise ahlak ve sorumluluk bilinciyle birleştirilmesinin hedeflendiğini kaydeden Yılmaz, öğrencilerin çok yönlü bireyler olarak yetiştirileceğini ifade etti.

93264Ace 6380 43A9 Af89 B1C17F8B1881

Celalettin Akkaş: “Okul ve aile birlikte hareket etmeli”

Yıldırım Beyazıt İlkokulu Müdürü Celalettin Akkaş ise törendeki konuşmasında okul-aile iş birliğinin önemine değindi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır” sözünü hatırlatan Akkaş, yeni eğitim yılında bu anlayışla çalışacaklarını söyledi.

Akkaş, vatanına ve milletine bağlı, milli birlik ve beraberlik bilincine sahip nesiller yetiştirmek için öğretmenler ve ailelerle birlikte gayret göstereceklerini belirtti.

59Cfccc3 A253 4E9E 9581 7E62Ca7A8905

Kütahya’da yeni eğitim dönemi resmen başladı

Yıldırım Beyazıt İlkokulunda gerçekleştirilen İlköğretim Haftası programıyla birlikte Kütahya’da 2026-2027 eğitim-öğretim yılı resmen başladı.

Muhabir: Çağla Canbaz