Çevreye duyarlı üretim yapan tesislere ziyaret

Kütahya Valisi Musa Işın, ilde çevreye duyarlı üretim gerçekleştiren sanayi kuruluşlarından Acar Plastik A.Ş.’de incelemelerde bulundu. Fabrika çalışanlarıyla bir araya gelen Vali Işın, üretim tesislerini gezerek firmanın faaliyetleri hakkında detaylı bilgi aldı.

Ziyaret sırasında şirketin üretim sürecini yakından inceleyen Vali Işın, hem istihdam hem de sürdürülebilir çevre politikaları açısından bu tür yatırımların önemine dikkat çekti.

Vali Musa Işın’dan geri dönüşüm yatırımlarına tam destek

Kapasitesini artıran tesis geri dönüşümde örnek oluyor

Acar Plastik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Acar, firmanın 2003 yılında üretime başladığını ve ilk yıllarda PVC kırma ve öğütme kapasitesinin 30 ton/gün olduğunu belirtti. 2011 yılında Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA)’nın sağladığı destekle kapasitenin artırıldığını ifade eden Acar, yeni tesis ve ekipman yatırımlarıyla ürün çeşitliliğini de geliştirdiklerini söyledi.

Firma, doğada atık olarak kalacak PVC hurdalarını işleyerek tekrar ekonomiye kazandırıyor. Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan alınan geri dönüşüm lisansıyla faaliyetlerini resmi olarak sürdüren şirket, hem çevreye hem de ekonomiye katkı sağlıyor.

492Ee9D4 6F2D 4Dd5 9214 1B38Df23Bda1

Geri dönüşüm çalışmalarıyla ekonomiye katkı

Ahmet Acar, yaptıkları yatırımlar sayesinde sadece üretim kapasitesinin değil, aynı zamanda sektördeki etkinliklerinin de arttığını belirtti. Geri dönüşüm sayesinde, doğaya atılacak atıkların yeniden değerlendirilmesiyle hem hammadde tasarrufu sağlandığını hem de çevre kirliliğinin önüne geçildiğini dile getirdi.

73162D5D 5C8F 42A6 B579 1C3Df6C9C9D9

Vali Işın’dan sanayi ve çevre uyumuna övgü

Fabrika gezisinin ardından açıklama yapan Vali Musa Işın, Kütahya’da üretim yapan, istihdam oluşturan ve çevre dostu uygulamalar benimseyen işletmeleri desteklediklerini söyledi.

Kütahya Emniyeti’nden Firarilere Geçit Yok: 7 Ayda 2 Bin 85 Kişi Yakalandı
Kütahya Emniyeti’nden Firarilere Geçit Yok: 7 Ayda 2 Bin 85 Kişi Yakalandı
İçeriği Görüntüle

Vali Işın, “Acar Plastik’in geri dönüşümde yürüttüğü çalışmalar, hem çevremiz hem de ekonomimiz için örnek alınması gereken faaliyetlerdir. Bu gayretlerinden dolayı yönetimi ve çalışanları tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sürdürülebilir üretim vurgusu

Ziyaret, Kütahya’daki sanayi kuruluşlarının çevreyle uyumlu üretim süreçlerine verdiği önemi bir kez daha ortaya koydu. Acar Plastik’in yürüttüğü çalışmalar, hem yerel ekonomiye hem de çevresel sürdürülebilirliğe katkı sunan başarılı bir örnek olarak öne çıktı.

Kaynak: Dilek Eldiven