Yeni yıl beraberinde zamları da getirmeye devam ediyor. Son olarak akaryakıt grubuna gelen zamların yanı sıra Kütahya'da ekmeğe de zam gelmesiyle vatandaş isyan etmeye başladı. Emekli maaşı ve asgari ücrette artış gerçekleşse de gelen zamlarla geçim sıkıntısı yaşamaya devam eden vatandaş, hayat pahalılığından şikayetçi oldu. Zamlı fiyatlardan yakınan vatandaşlar Dumlupınar Gazetesi mikrofonuna konuştu.

“Esnaflıktan emekliyim. Bağ-kur yatıra yatıra emekli oldum Allah’a çok şükür. Eğer ev kendinin olursa köye gidersin. Sayın Cumhurbaşkanı diyor ki; ‘Emeklilere bütçeyi zorladık. Bayram parası 3 bin lira.' Seçimde neden zorlanmıyor? Seçim parası 6 trilyon. Seçim ödenekleri ödendi bütçeden. Onda zorlanmıyor mu? Simit 10 lira, ekmek 10 lira, kira da 7 bin beş yüz lira. Çok şükür ev kendimin ama kirası olanlar ne yapacak? Adalet mi bu? Sayın Numan Kurtuluş diyor ki; ‘Bir milletvekilinin bir maaşı var, ne yapacak?’ O yüz on bin lira alıyor, ben 10 bin lira alıyorum. Adalet mi bu? Zehir zıkkım, bir yanı kan bir yanı irin olsun aldıkları paranın. Ancak kaldır eli indir eli. Başka bir şey yok.”

“Çok kızıyorum. O kadar kızıyorum ki. Küçücük üç tane şu ekmeğe 90 TL verdim. Ben iki kişiyim ama üç, beş kişi olan nasıl geçinecek? Keşke zam gelmeseydi. Eski paramızı alsaydık da bunlar ucuz olsaydı.

Kaynak: RUKİYE MUTLU