Yeniden Refah Partisi Kütahya İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Sadık Şahan, yaptığı yazılı basın açıklamasıyla Türkiye’deki ekonomik tabloya sert eleştiriler yöneltti. Şahan, milyonlarca vatandaşın borcunu ödeyebilmek için yeniden borçlanmak zorunda kaldığını belirterek, faiz yükünün her geçen gün katlanarak arttığını vurguladı.

“Borç Borçla Kapatılıyor, Vatandaş Çıkmaza Sürükleniyor”

Açıklamada, kredi kartı borcunun krediyle kapatıldığı, kredi borcunun ise mevduat hesaplarına yüklendiği bir döngünün oluştuğuna dikkat çekilerek, bu sistemin vatandaşı rahatlatmadığı, aksine borç sarmalının daha da derinleşmesine yol açtığı ifade edildi.

Sadık Şahan, gelir artışı olmadan sürdürülen bu düzenin sürdürülemez olduğunu belirterek:

“Alım gücü düşen, temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlanan vatandaş için borç artık geçici bir çözüm değil, kalıcı bir çıkmaz haline gelmiştir.” dedi.

MV. Bayırcı Kütahya’da Sahaya İndi: Esnafla Bire Bir Görüştü
MV. Bayırcı Kütahya’da Sahaya İndi: Esnafla Bire Bir Görüştü
İçeriği Görüntüle

“Üretenin Geliri Eriyor, Bankaların Kârı Rekor Kırıyor”

Ekonomideki dengesizliğe dikkat çeken Şahan, üreticinin, çalışanın ve emeklinin gelirinin eridiğini, buna karşın bankaların ve faiz gelirlerinin rekor seviyelere ulaştığını söyledi.

“Bu tablo bir ekonomik başarı değil, adaletsiz bir düzenin açık göstergesidir.” ifadelerini kullandı.

“Asgari Ücretli Geçinemiyor, Emekli Ay Sonunu Getiremiyor”

Şahan açıklamasında, toplumun geniş kesimlerinin ciddi geçim sıkıntısı yaşadığını vurgulayarak:

  • Asgari ücretlinin geçinemediğini,

  • Emeklinin ay sonunu getiremediğini,

  • Esnafın kepenk kapatma noktasına sürüklendiğini

belirtti.

Ortaya çıkan tablonun refah değil, borçla ayakta kalmaya çalışan bir toplum olduğunu dile getirdi.

“Faize Dayalı Bu Düzeni Kabul Etmiyoruz”

Yeniden Refah Partisi’nin ekonomik yaklaşımını da anlatan Şahan, şu ifadeleri kullandı:

“Bizler, faize dayalı bu sömürü düzenine karşı; üretimi, adaleti ve hakkaniyeti esas alan bir ekonomik sistemi savunuyoruz. İnsanca yaşamak bir ayrıcalık değil, haktır. Borçla değil, alın teriyle geçinilen bir Türkiye mümkündür.”

Muhabir: Hüseyin GEZGİN