30 Ağustos Zafer Bayramı, Türk milletinin bağımsızlık yolundaki en önemli dönemeçlerinden biri olarak her yıl coşkuyla kutlanıyor. 1922’de Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında gerçekleşen Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, yalnızca bir askerî zafer değil; aynı zamanda Anadolu’nun özgürlük iradesinin dünyaya ilanı oldu. İzmir’in 9 Eylül 1922’de kurtuluşuyla tamamlanan bu süreç, Türk topraklarının işgalden arındırılmasını sağladı. Zaferin kazanıldığı yer olan Kütahya Dumlupınar ise “Kuruluşun ve Kurtuluşun Şehri” unvanını taşıyor.

102. Yıldönümü Etkinliklerle Kutlanacak

Kütahya Belediyesi ve Dumlupınar Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen Zafer Bayramı programı, bu yıl da birbirinden özel konserlere sahne olacak. 28–30 Ağustos tarihleri arasında Dumlupınar Anıt Meydanı ve Kütahya Belediye Bahçesi, hem milli duyguların hem de müziğin coşkusunu bir araya getirecek. Tüm etkinlikler ücretsiz olacak.

Seyitömer Höyüğü: Kütahya’nın 5000 Yıllık Tarih Hazinesi
Seyitömer Höyüğü: Kütahya’nın 5000 Yıllık Tarih Hazinesi
İçeriği Görüntüle

Ac99B2Ef A282 4A6B B826 7E5307E7Ee84

İlk Gün: Tolga Çandar ve Sanat Akademisi

Kutlamaların başlangıcı 28 Ağustos Perşembe günü Dumlupınar Anıt Meydanı’nda yapılacak. Türk halk müziğinin usta ismi Tolga Çandar, sevilen eserlerini Kütahyalılar için seslendirecek. Aynı gece Kütahya Belediyesi Kültür ve Sanat Akademisi’nin konseri de gerçekleşecek. Furkan Ayteyl, Ekrem Alpuğra, Orhan Koyuncu, Gökdeniz Yıldız ve Emin Aslan’ın sahne alacağı program, izleyicilere milli duygularla dolu bir müzik şöleni sunacak.

A5B09652 Fed6 4E2F A8Fc 294D459630F8

İkinci Gün: Ferda Anıl Yarkın

29 Ağustos Cuma akşamı yine Dumlupınar Anıt Meydanı’nda bu kez Ferda Anıl Yarkın sahneye çıkacak. Türk pop müziğinin unutulmaz şarkılarıyla tanınan sanatçı, Zafer Bayramı coşkusunu artıracak. Konser öncesinde ise geleneksel Fener Alayı yürüyüşü düzenlenecek.

96728614 8E53 4372 B542 186E49C612C3

Final Günü: Çifte Konser ve Işın Karaca

30 Ağustos Cumartesi günü kutlamalar doruğa ulaşacak. Gündüz programında Dumlupınar Anıt Meydanı’nda Fatoş Kadıoğlu ile bağlamasıyla tanınan Kemal Özgün, türküleriyle geceyi renklendirecek.
Aynı gün saat 21.00’de Kütahya Belediye Bahçesi’nde sahneye çıkacak Işın Karaca, güçlü sesi ve enerjik performansıyla Zafer Bayramı’nın finalinde unutulmaz anlar yaşatacak.

358630D8 600A 4E68 8Ad1 B4F92Ce9Fc62

Muhabir: Çağla CANBAZ