Mardin’in Nusaybin ilçesinde, Suriye sınır hattında yaşanan ve kamuoyunda geniş yankı uyandıran bayrak indirme olayı, Türkiye genelinde büyük bir hassasiyet oluşturdu. Milli değerlere yönelik bu olay, farklı şehirlerde birlik ve beraberlik vurgusunu öne çıkaran etkinliklerle karşılık buldu. Bu kapsamda Kütahya, verilen mesajlarla dikkat çeken iller arasında yer aldı.

Yurt genelinde olduğu gibi Kütahya’da da milli duyguların güçlü şekilde yansıtıldığı bir etkinlik gerçekleştirildi. AK Parti Kütahya Merkez İlçe Başkanlığı, kent merkezinde düzenlediği organizasyonla vatandaşlara Türk bayrağı dağıttı. Etkinlik, Kütahya’nın yoğun noktalarından biri olan Osmangazi Mahallesi Pazaryerinde yapıldı. Pazaryerinde alışveriş yapan vatandaşlara bayrak takdim edilirken, etkinlik boyunca milli birlik ve beraberlik vurgusu ön plana çıktı.

Byrkam

Etkinliğin düzenlendiği Osmangazi Mahallesi Pazaryeri, gün boyunca yoğun bir kalabalığa ev sahipliği yaptı. Pazara gelen vatandaşlar, dağıtılan bayraklara ilgi gösterirken, birçok kişi bu anlamlı çalışmadan dolayı memnuniyetini dile getirdi. Vatandaşlar, yaşanan olaylara karşı toplumsal duyarlılığın bu tür etkinliklerle gösterilmesinin önemli olduğunu ifade ederek, bayrağın birleştirici gücüne dikkat çekti.

Tavşanlı'da Spor Kulübü’nden Başkan Derin’e ziyaret
Tavşanlı'da Spor Kulübü’nden Başkan Derin’e ziyaret
İçeriği Görüntüle

Etkinliğe katılan çok sayıda vatandaş, bayrak dağıtımını anlamlı ve yerinde bulduğunu belirtti. Özellikle son dönemde yaşanan gelişmelerin, toplumsal duyarlılığı daha da artırdığını ifade eden vatandaşlar, bu tür organizasyonların moral ve motivasyon açısından önemli olduğunu dile getirdi. Etkinlik sırasında açıklamalarda bulunan AK Parti Kütahya Merkez İlçe Başkanı Murat Afşarünal, ''“Maalesef geçtiğimiz hafta bayrağımıza yönelik alçakça ve haince bir saldırı gerçekleştirildi. Bu saldırıya inat, bayrağımızın her evde, her arabada ve her yerde dalgalanmasını istiyoruz. Bayrağımız zaten milletimizin kalbinde; şimdi evlerimizde ve araçlarımızda da daha güçlü şekilde yer alması için bir bayrak dağıtımı gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Kaynak: Seval Çukur